Istrijanima je boćanje, a ne nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu

10.04.2012 - 13:36
Istrijanima je boćanje, a ne nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu

Savez sportova Istarske županije izdao je sportski godišnjak za 2011. godinu. Na 248 stranica objedinjeno je sve što se u istarskom sportu dogodilo u 2011. godini. U godišnjaku je predstavljen rad svih strukovnih saveza, gradskih i općinskih sportskih zajednica, kao i Saveza sportova Istarske županije.

Godišnjak sadrži najvažnije sportske rezultate i postignuća iz protekle godine, zbroj medalja osvojenih u 2011. te kalendare natjecanja u 2012. godini. Osim toga, u godišnjaku je objavljena i visina sredstava koje lokalna uprava izdvaja za sport.

Iako se za nogomet kaže da je najvažnija sporedna stvar na svijetu, ako uzmemo u obzir broj registriranih klubova u Istri, možemo zaključiti da je Istrijanima ipak boćanje najvažnija sporedna stvar na svijetu. Naime, u Istri je registrirano čak 108 boćarskih klubova što je značajno veći broj u odnosu na 74 nogometna kluba. Što se tiče registriranih sportaša, naravno da je nogometaša više. Registriranih nogometaša ima 8173 a boćara 1523, ali to je očekivani omjer jer nogometni klubovi imaju više kategorija. Po ovim kriterijima u masovnije sportove možemo svrstati i kickboxing te veslače pošto tek tri veslačka kluba broje čak 158 veslača, dok je u devet kickboxing kluba registrirano 909 natjecatelja. (Dean Ćakić)

Tweet

Posljednje novosti