Pulska riva utihnula – sve je spremno za početak radova

10.04.2012 - 10:36
Pulska riva utihnula – sve je spremno za početak radova

Iako radovi na obalnom kolektoru još službeno nisu počeli, pulska je riva već utihnula. Građani su, čini se, poslušali obavijest iz Grada da od danas, 10. travnja, njome prometuju samo ako moraju.

Tako se ujutro, kada je riva inače više nego prometna, na njoj mogao uočiti tek pokoji automobil. Radovi još nisu započeli, ali očito je da je za njih sve spremno. Prema najavama Grada, riva se za promet zatvara postepeno, a radovi kreću punom parom čim oni u Zagrebačkoj ulici završe kako se promet u gradu ne bi u potpunosti „zagušio“.

Građani će tako bez najprometnijeg djela grada, ulice Riva i Flaciusove ulice, biti minimalno 17 mjeseci. No alternativni pravci i nova parkirna mjesta ne trebaju ih zabrinjavati jer će o tome pravodobno i redovito bit obaviješteni, kao uostalom i turisti za koje će se informacije na letcima tiskati na engleskom jeziku. Unatoč tome, za očekivati je da će u Puli narednih mjeseci bit prometni kaos još veći nego što je to inače tijekom ljetnih mjeseci kada se broj automobila u gradu znatno poveća.

Podsjetimo, na radovima će asistirati i konzervatori s obzirom da se očekuju arheološki nalazi na većem djelu rive, a upitna je i sudbina starog drvoreda čija se sječa već najavila. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti