Lesar: Hrvatskim laburistima neće trebati ni Sandro ni Paola

0
Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista.
Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista.

„Hrvatskim laburistima neće trebati ni Sandro ni Paola da bi se dodvorili biračima ili vodili međusobne ratove. Nas takve gluposti ne zanimaju“, rekao je Dragutin Lesar povodom najave samostalnog izlaska ove stranke na izbore u svih deset izbornih jedinica. Za službenu objavu o izlasku na izbore Laburisti su odabrali upravo Istru, a prvo predstavljanje organizirano je u Raši, ispred upravne zgrade bivše tvornice Prvomajska. 

Lesar je tom prigodom izveo i mali performans, položivši „još jedan kamen temeljac za nešto, nekada i početku postavljanja stvarnih temelja drugačije Hrvatske upravo sada“. Za potrebe performansa Laburisti su izmislili „Ministarstvo gospodarskog kraha i nezaposlenosti“, čija je tabla položena uz kamen temeljac, a iznad natpisa „Republika Hrvatska“ umjesto državnog grba stavljen je stranački grb HDZ-a. 

Vrijednosti koje promoviraju Hrvatski laburisti su rad, istina, poštenje, znanje i pravednost.
Vrijednosti koje promoviraju Hrvatski laburisti su rad, istina, poštenje, znanje i pravednost.

„Mi nećemo ni u predizbornoj kampanji, ni nakon izbora, niti kukurikati niti kukulelati. Mi želimo izgraditi novu Hrvatsku. Država, društvo i stranački program koji ne počiva na vrijednosnom sustavu, koliko god bio dobro napisan, štampan u lijepoj knjizi i kakvim god promotivnim spotovima se građanima prikazivao, ne može biti koristan za čovjeka i obitelj. Zbog toga Hrvatski laburisti i od drugih političkih konkurenata zahtijevaju da najprije promoviraju svoje vrijednosti, kako bismo vidjeli koje to sustave vrijednosti zagovaraju različite političke opcije“, rekao je Lesar. Za Hrvatske laburiste te vrijednosti su rad, istina, poštenje, znanje i pravednost.

Hrvatski laburisti, prije svega žele srušiti HDZ. „Učinimo sve da društvena pravednost pobjedi ovaj divljački kapitalizam i da desnica predvođena HDZ-om i ovog puta ne dobije već izgubljene izbore“, rekao je. Iz toga je očito da ova stranka ni pod kojim uvjetima, naravno ako Hrvatski laburisti uđu u Sabor, nakon izbora neće koalirati s HDZ-om. S njima se, kaže Lesar „može koalirati samo u Remetincu“.

No, Laburisti neće bezuvjetno podržati ni Kukuriku koaliciju. Za njih su pripremili deset uvjeta koje bi SDP, HNS, IDS i HSU prethodno trebali prihvatiti. Na naše pitanje što će učiniti ako Kukuriku koalicija ne bi mogla prihvatiti svih deset uvjeta, Lesar je odgovorio: „Odgovornost najvećih političkih stranaka je najveća - neka HDZ i SDP naprave veliku koaliciju!“. (Tekst i foto: Nenad Čakić)       

Skup je otvorila Nansi Tireli, koordinatorica stranke u VIII. izbornoj jedinici.
Skup je otvorila Nansi Tireli, koordinatorica stranke u VIII. izbornoj jedinici.
Lesar je izveo i mali performans, položivši „još jedan kamen temeljac za nešto i nekada“.
Lesar je izveo i mali performans, položivši „još jedan kamen temeljac za nešto i nekada“.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa