Za Veliku subotu u Puli veselo i živo
Kako to obično biva, blagdanske subote u gradu više su nego žive. Tako je bilo i ove, uskršnje, kada su se Puljani i brojni turisti, natiskivali u kafićima, gurali u redu na štandovima i šetali gradskom tržnicom na kojoj je, pak, bilo posebno veselo.
U organizaciji Turističke zajednice Grada Pule i Tržnice Pula, u sklopu ovogodišnje manifestacije "Uskrs u gradu", na pulskoj se tržnici, 7. travnja spremala velika uskršnja fritaja sa šparugama. Za njezinu pripremu zadužena je agencija "Avenue", a glavni kuhar bio je Budimir Žižović. U zahtjevnom miješanju pomogli su mu i Renato Perc, direktor Tržnice i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Pula.
Za uskršnju fritaju utrošeno je ukupno tisuću jaja, više od sedam kilograma luka i čak 25 kilograma šparuga. Za glazbeni se kulisu pobrinuo Trio Val.
Usporedno s pripremom velike uskršnje fritaje, na pulskoj se tržnici održala tradicionalna manifestacija "Mirisi i okusi Istre" zahvaljujući kojoj su posjetitelji razgledali, degustirali i kupovali domaća vina, maslinova ulja, med, sireve, proizvode od lavande i maslinovog drva i slično.
Manifestaciji su se pridružili gosti iz Vodnjana koji su prezentacijom proizvoda na najbolji mogući način najavili 19. Smotru vina južne Istre i 18. Smotru ekstra djevičanskih maslinovih ulja. (Tekst i foto: Paola Albertini)