Uspjeh istarskih policajaca: Makedonac uhvaćen na Učki s 18 kg marihuane

0

Policajci Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske proveli su istraživanje nad 28-godišnjim makedonskim državljaninom kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Naime, policajci Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a su 5. travnja u  prijepodnevnim satima na tunelu Učka  zaustavili  i kontrolirali teretno vozilo marke Mercedes Vito, makedonskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji makedonski državljanin.

Zbog sumnje da bi se u vozilu mogla nalaziti opojna droga  angažiran je službeni pas za detekciju opojne droge. Budući da je pas Arr nanjušio drogu, policajci su temeljem naloga Županijskog suda u Puli pretražili teretno vozilo. Tom je prilikom u krovnom dijelu unutrašnjosti vozila i bočnim stranama vrata pronađeno 35 paketa opojne droge  marihuane, ukupne težine oko 17,7 kilograma.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a, Policijske uprave primorsko-goranske i Istarske policije spriječen je dolazak droge na ilegalno tržište za koju se procjenjuje da doseže vrijednost do oko 300 tisuća kuna. Uhićeni makedonski državljanin je priveden u pritvor, priopćeno je iz Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A RADNIK/CA U KUHINJI

Do: 02.05.2022.

KRNICA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHAR/ICA

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA