Pulski beskućnici dobili najljepši uskršnji poklon – krov nad glavom

0

Nakon što je tijekom velike hladnoće u veljači ove godine oformljeno privremeno, danas je u Puli otvoreno stalno prihvatilište za beskućnike koje se nalazi pri Centru za pomoć i njegu u Valturskoj ulici na broju 61.

Ravnateljica pulskog Crvenog križa Nevija Srdoč istaknula je kako prihvatilište ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Grada Pule, Istarske županije i brojnih volontera koji su nesebično pomagali kada je postojala potreba za zbrinjavanjem osoba bez krova nad glavom.

Načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić zahvalio je svima na angažmanu te je poručio kako će Županija i dalje pružiti podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi i vrijednom pothvatu.

"Ovo prihvatilište za beskućnike koje danas otvaramo nastalo je iz jedne izvanredne okolnosti i preraslo je u nešto vrijedno i trajno", naglasio je zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin ujedno se zahvalivši volonterima i građanima dobre volje koji su pomogli kad je bilo najpotrebnije, a posebno župniku pulske crkve Gospe od Mora vlč. Milanu Milovanu koji je ustupio prostor u Gupčevoj ulici na privremeno korištenje. Upućena je zahvala i svim medijima koji su pratili priču o pulskim beskućnicima budući da su time uvelike doprinijeli senzibiliziranju javnosti oko ove problematike.

Predsjednica pulskog Gradskog društva Crvenog križa dr. Arne Slivar poručila je kako je uvijek dobro činiti dobro, a osmero korisnika koliko ih je trenutno u prihvatilištu zasigurno je dobilo najljepši uskršnji poklon.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

DJELATNIK/ICA ZA RAD U ZABAVNOM PARKU

Do: 31.05.2022.

MEDULIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHAR/ICA

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA