Od 10. travnja postupno smanjivanje protočnosti prometa na pulskoj rivi

0

Ovih dana započinju radovi na izgradnji posljednje dionice sustava odvodnje grada Pule, odnosno obalnog kolektora na pulskoj rivi, čime će se prekinuti stoljetna praksa ispuštanja otpadnih voda izravno u Pulski zaljev te omogućiti njegovo čišćenje i uređenje, kao i budući razvoj i povratak Pule moru.

Od 10. travnja 2012., zbog potreba izvođenja radova, na rivi će se postupno smanjivati protočnost prometa. Uz privremenu prometnu signalizaciju, promet će se odvijati otežano, zbog čega je suradnja svih sudionika u prometu ključan preduvjet kako bismo svi zajedno što lakše prevladali ovo razdoblje. Očekivano trajanje radova je 17 mjeseci, a prometovanje rivom postupno će se ograničavati, sve do konačnog potpunog zatvaranja, poručuju iz Grada Pule.

Nova regulacija prometa na Pulskoj rivi
Nova regulacija prometa na Pulskoj rivi
Glavni prometni tokovi neće se mijenjati, a privremenom regulacijom promet će se postepeno preusmjeravati na postojeće protočne prometne pravce Rakovčeva-Marulićeva i Nazorova-Stankovićeva. Tijekom izvođenja radova u svakodnevnoj regulaciji prometa pojačano će sudjelovati pripadnici jedinice prometne mladeži, prometni redari i djelatnici MUP-a.

Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju koje ćete pokazati, jer izgradnja obalnog kolektora nužna je za podizanje kvalitete života u našem gradu, kako nas, tako i generacija koje dolaze. Ovaj projekt značajan je iskorak u zaštiti okoliša. Držimo da su unapređenje kvalitete života i daljnji razvoj Pule koje ćemo postići ovim projektom dovoljan razlog za strpljenje zbog prometnih poteškoća koje ćemo iskusiti narednih mjeseci, stoji u priopćenju Odsjeka za informiranje Grada Pule..

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA