Moralna dvojba pazinskog EE panoa?

04.04.2012 - 06:32
Moralna dvojba pazinskog EE panoa?

Za Pazinjane su 21. studenog na Trgu slobode svečano otvoreni EE info panoi namijenjeni informiranju i educiranju građana o energetskoj efikasnosti.

Na prednjoj strani panoa nalaze se opće informacije s EE savjetima, a na stražnjoj se strani nalaze informacije o aktivnostima u dotičnom gradu.

Informiranje građana o energetskoj učinkovitosti je hvalevrijedna inicijativa jer je ušteda energije u svakom slučaju dobrodošla, bilo iz ekoloških ili ekonomskih razloga.

No, problem nastaje kada znatiželjni građani žele doći do svih ponuđenih informacija. Naime, na panou koji je postavljen na Trgu slobode ako želite doći do stražnje strane, koja je okrenuta prema parku, potrebno je ugaziti u park.

Ako jednom u parku naraste trava, do informacija na panou neće biti moguće doći bez da se ugazi zelenilo, što nije nimalo ekološki potez. Bit će to svojevrsni test za ekološku svijest građana; ugaziti ili ne ugaziti u park, doći do informacija ili ostati neinformiran?

Dok se ne pronađe neko bolje riješenje, znatiželjnim građanima preporučujem da potraže drugi pano koji se nalazi na autobusnoj stanici ili da se upute do EE info ureda, koji se nalazi u zgradi Gradske uprave, jer ako budu gazili park, trava sigurno neće narasti. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti