I Pazin ima svojih petsto konja za utrku

03.04.2012 - 11:12
Mercedes CL63 AMG
Mercedes CL63 AMG

Prije godinu dana bila je aktualna prodaja skupocjenih automobila na licitaciji Auto kluba Siget u Zagrebu gdje su se prodavali skupocjeni Lamborghini Murcielago, Mercedes CL 500, Porsche Cayenne itd.

No nema samo Zagreb brze automobile na licitacijama. Na smjestilištu Auto kluba Pazin već duže vrijeme stoji bijeli Mercedes CL 63 AMG.

Svi koji imalo prate automobilsku industriju znaju o kakvom je autu riječ. Obujam motora ovog auta iznosi 6210 cm3, a snaga je zavidnih 386 kW što znači više od 500 konjskih snaga, a o ostalim performansama i opremi da ne govorimo. Zanimljivo je samo spomenuti da uz automobil dobivate knjigu s uputama na 700 stranica koja opisuje opremu i mogućnosti automobila.

Ovaj bijeli Mercedes proizveden je 2007. godine i prešao je samo 30 tisuća kilometara prije nego je isključen iz prometa. Zadnja licitacija na kojoj se ovaj automobil nudio bila je 9. ožujka, a početna cijena bila je 500 tisuća kuna. Mercedes stoji na skladištu već dvije godine i još uvijek nije našao kupca iako se cijena smanjivala svakom novom licitacijom. Ovaj automobil se nakon kupnje, plaćenih davanja i homologacije može normalno registrirati. Inače cijena novog ovakvog automobila u Hrvatskoj iznosi oko 1,5 milijuna kuna.

Mercedes i na smjestilištu očito ima poseban tretman, pošto je jedini prekriven zaštitnom navlakom. Iako je prekriven vidljivo je da stoji duže vrijeme, i dobro bi mu došao kozmetički tretman, pa se nadam da će ubrzo pronaći vlasnika. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Jedino Mercedes ima zaštitnu navlaku
Jedino Mercedes ima zaštitnu navlaku

 

Tweet

Posljednje novosti