Građani oprez, Istrom haraju prevaranti!

03.04.2012 - 09:48
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policija intenzivno traga za nepoznatom ženom, koja je u ponedjeljak oštetila 76-godišnjakinju s područja Grožnjana  za nekoliko tisuća kuna.

Naime, žena  je 2. travnja oko 12 sati ušla u kuću u mjestu Jarpetar kraj Grožnjana i 76-godišnjakinji se predstavila kao dostavljačica paketa masažera za kralježnicu, kojeg je naručila njezina kćer.

Zahtijevala je da joj plati novčani iznos od 5 tisuća kuna, a kad je 76-godišnjakinja izjavila da nema dovoljno novaca kod sebe, nepoznata žena je odglumila telefonski razgovor s njezinom kćeri, nakon čega joj je 76-godišnjakinja dala nekoliko tisuća kuna, a nepoznata žena se udaljila ostavivši joj dva masažera, izvijestila je istarska policija.

Budući su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba učestali, policija upozorava građane na modalitete prijevara i krađa, posebice u privatnim stanovima i obiteljskim kućama, a kojom prilikom osobe iskorištavaju njihovo povjerenje te ih dovode u zabludu ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju te otuđuju predmete veće vrijednosti.

Tweet

Posljednje novosti