Elvis Berton izlaže u Galeriji "Juraj Klović" u Rijeci

03.04.2012 - 06:20
Galerija "Juraj Klović" u Rijeci
Galerija "Juraj Klović" u Rijeci

U sklopu ciklusa izložbi „Dijalog“ koje u Galeriji "Juraj Klović" već desetu godinu organizira HDLU Rijeka, 6. travnja u 12 sati predstaviti će se riječka akademska slikarica Mirna Sišul i likovni umjetnik Elvis Berton iz Pazina.

"Dijalog" je izložbeni projekt sastavljen od uzastopnih tjednih izložbi u kojem članovi HDLU Rijeka biraju suputnika ili suparnika iz drugih sredina koji im svojim umjetničkim izrazom korespondira stvarajući na taj način sklad ili sraz umjetničkog dijaloga.

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama. Do sada je održala jedanaest samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Likovnim stvaralaštvom bavi se od 1996. godine. Od 2000. godine izlagao je na četrnaest samostalnih i više od trideset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain (Austrija), New York (SAD), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper (Slovenija). Živi i stvara u Pazinu.

Mirna Sišul će izložiti slike pod nazivom „Glazba je...“, a Elvis Berton najnovije skulpture i objekte iz ciklusa „Bijeli čempresi“. Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima, kombinacija stiliziranog crteža, grafizma i slikarstva. Poveznicu u njihovom stvaralaštvu čini kombiniranje materijala i višeslojnost slikarskog postupka.

Elvis Berton
Elvis Berton

Tweet

Posljednje novosti