Najveći istarski političar svih vremena

0
Peđa Grbin na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije
Peđa Grbin na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije

Tko je najveći istarski političar svih vremena? Je li to hrvatski podban Matko Laginja ili predsjednica SR Hrvatske Ema Derosi Bjelajac ili predsjednik SSRN Jugoslavije Josip Hrvatin ili vječiti predsjednik najistarskije stranke Ivan Jakovčić ili možda kandidat za predsjednika RH Damir Kajin?

Dvojbe više nema, sa svojih dva metra i kusur najveći istarski političar bez konkurencije je saborski zastupnik SDP-a, odvjetnik Peđa Grbin iz Pule.

Grbin je toliko visok da na slikama izgleda kao da stoji na stolici
Grbin je toliko visok da na slikama izgleda kao da stoji na stolici

Iako je u nekim medijima pisalo da mu je nadimak Veli Jože, jedan je komentator našeg portala nedavno demantirao tu informaciju, napisavši da mu je nadimak zapravo Dizalica. Iako bi mu komotno pristao i nadimak Tkačenko.

Široj hrvatskoj javnosti postao je poznat nakon zagrljaja sa Zokijem Milanovićem u noći izborne pobjede. Kažu da se Milanović još uvijek nije oporavio od tog stiska.   

Za saborsku zastupnicu Nansi Tireli (Hrvatski laburisti) Grbin je najotvoreniji i najkorektniji zastupnik iz Istre, za političke kuloare on je SDP-ov kandidat za župana, iako bi on sebe najradije vidio kao pulskog gradonačelnika. (Tekst i foto: Nenad Čakić)        

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa