Udruga Informo i europski partneri zajedno prema energetskoj učinkovitosti

0

Predstavnica udruge Informo mr. sc. Monika Brščić prošlog je tjedna u Madridu sudjelovala na trećem sastanku Europskog projekta ENESCOM. Projekt je sufinanciran u sklopu Programa “Inteligentna energija u Europi“ (Intelligent Energy Europe - IEE  koji vodi Europska agencija za konkurentnost i inovacije (EACI).

Projekt ENESCOM, u kojem udruga Informo sudjeluje gotovo dvije godine, upravo je jedan od pokazatelja uspjeha rada udruge koja iznimno uspješno djeluje na područjima pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Informo se također bavi informiranjem javnosti o mogućnostima koje EU nudi građanima Republike Hrvatske te podizanjem svijesti s ciljem razvoja lokalne zajednice i šire.

Glavni razlog šestogodišnjeg uspjeha Informa nalazi se u predanosti i stručnim vještinama tima eksperata, koji pronalaze profesionalna rješenja u poslovnom svijetu te uočavaju vrijedne prilike u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na dvodnevnom sastanku u Madridu, koji je organiziran da bi partneri raspravili i složili se oko trenutnog stanja i daljnjih koraka projekta, zaključeno je da aktivnosti projekta slijede prema planu. Ujedno su analizirani kanali za prikupljanje podataka za izradu Akcijskih planova za održivi energetski razvoj (Sustainable Energy Action Plan - SEAP).

Predviđeno je da će u lipnju stručni timovi izraditi energetske bilance koje će poslužiti kao polazište za izradu akcijskih planova. Među 13 partera iz cijele Europe na sastanku je prisustvovala i Valérie Bernard, predstavnica Europske agencije za konkurentnost i inovacije (EACI).

Projekt ENESCOM nastao je radi pružanja podrške jedinicama lokalne samouprave s ciljem njihovog uključivanja u međunarodnu mrežu potpisnika “Sporazuma gradonačelnika” (Covenant of Mayors - CoM) i postizanja ciljeva zadanih navedenim Sporazumom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa