Damjanac vs Šuran: Nije Fažana New York ili Los Angeles pa da ne vidite što se ovdje dešava

0
Sjednica Općinskog vijeća Općine Fažana
Sjednica Općinskog vijeća Općine Fažana

Amandman na treću točku dnevnog reda 30. Sjednice Općinskog vijeća Općine Fažana koji je dao IDS nije prihvaćen te je ona sa sedam glasova za i pet protiv, prihvaćena.

No, ne bez prethodne rasprave. Riječ je, naime, o prijedlogu Zaključka o usvajanju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2011. godinu. „Naravno da ovime nismo zadovoljni, jednoglasno smo glasali za predložen program koji se realizirao sa svega 23 posto“, izrazila je svoje nezadovoljstvo vijećnica Dušanka Šuran (IDS), inače bivša načelnica Općine. Tako slaba realizacija, smatra, ne može zadovoljiti Vijeće kao ni građane Općine.

Dušanka Šuran
Dušanka Šuran

Načelnica Općine Ada Damjanac (SDP) pojasnila je kako su neki projekti s realizacijom započeli još u prosincu prošle godine te se nastavili ove godine i do kraja lipnja će, tvrdi, biti realizirani u mnogo većem postotku.

„Na neke se dozvole čeka i po godinu, dvije dana“, obrazložila je Damjanac. No, Šuran je bila uporna: „Ako ste već znali da se planirano neće izvršiti do kraja godine, tada ste to mogli dati u izmjene i dopune programa i izvijestiti nas o tijeku radova“. Ipak, načelnica smatra da je bitno ono što je započeto te da će se to u konačnici i završiti.

Međutim, Šuran je još nekoliko puta napomenula da se Vijeće trebalo izvijestiti o tijeku radova te na njemu o tome i raspravljati. „Nije Fažana New York ili Los Angeles pa da ne vidite što se ovdje dešava. Prošetajte po Općini pa ćete vidjeti koji su radovi u tijeku“, poručila je načelnica Damjanac vijećnici Šuran.

I vijećnica Lorena Žunić (IDS) složila se sa Šuran i naglasila da je tijek radova trebao bit prezentiran Vijeću, kako bi svi vidjeli koliko je od planiranog izvršeno. „Ja informacije želim dobiti na Vijeću, a ne na ulici“, rekla je Žunić. Marinko Gazić (HDZ) se složio da je dužnost vijećnika upoznati se s radovima u Općini.

Marino Piljan (IDS) je, pak, naglasio da je „tužan i nesretan“ te da ne zna kako objasniti građanima da je realizirano tako malo od predviđenog. „Projektima dižemo kvalitetu života na jedan viši nivo, ali nedovoljno“, smatra Piljan. „Ova Općina radi za boljitak građana“, odgovorila mu je Damjanac.

Mirko Novak (Nezavisna lista) je kratko konstatirao kako se „neki samo žale, a ne daju konkretna rješenja“. „Neću se uključiti u međustranačke rasprave“, napomenuo je spomenuvši izbore koji su za godinu dana. (Tekst i foto: Paola Albertini)     

Lorena Žunić
Lorena Žunić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa