Općina Pićan izgubila spor protiv Rockwoola

0
Trgovački sud u Pazinu
Trgovački sud u Pazinu

Općina Pićan izgubila je spor protiv tvornice Rockwool, koji se vodio na Trgovačkom sudu u Pazinu. Presuda je donesena 26. ožujka, a njezin ishod dao se naslutiti već na drugom ročištu kada je sudac odbio zahtjev za vještačenjem koji je predložila Općina Pićan.

Da podsjetimo, Općina Pićan je tvornicu kamene vune Rockwool Adriatic tužila „zbog onečišćenja vode i zraka te ugrožavanja zdravlja ljudi“. Tužbom se tražilo od suda da Rockwoolu „naloži prestanak onečišćavanja okoliša koje utječe na zdravlje ljudi, te da Rockwool na ime naknade štete isplati 15 milijuna kuna, koji će biti usmjereni u izgradnju preostalog dijela općinskog vodovoda“.

„Mi u Rockwoolu smo zadovoljni ovom presudom jer smo do sada uvijek i tvrdili da tvornica nema štetan utjecaj na ljude i okoliš, a ova presuda upravo to i potvrđuje“, rekla nam je nakon izricanja presude Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica odnosa s javnostima Rockwool Adriatica.

„Ovo je sad već druga presuda koja ide nama u prilog u sudskim postupcima u koje su uključeni oni koji protiv tvornice šire neistine i lažne optužbe. Od kada je tvornica započela s pokusnim radom, pod kontinuiranim je nadzorom inspekcijskih službi a isto tako cijelo vrijeme se prate svi parametri vezani uz našu proizvodnju kao i naš utjecaj na ljude i okoliš. Svih ovih godina pokazali smo kako poštujemo vrlo stroga ograničenja i propise a s takvom ćemo praksom nastavit i u buduće“, rekla je Toto Ormuž. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa