Austrijska veleposlanica na otvorenju Vinskog podruma Istarske sabornice

0
Ivan Jakovčić i Andrea Ikić-Böhm
Ivan Jakovčić i Andrea Ikić-Böhm

Veleposlanica Republike Austrije  u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrea Ikić-Böhm, za svog je nastupnog posjeta Istarskoj županiji boravila u Poreču, gdje se sastala sa županom Ivanom Jakovčićem i sudjelovala u svečanostima povodom otvorenja  Vinskog podruma  Istarske sabornice.

Astrijska veleposlanica i istarski župan razgovarali su o  prekograničnoj suradnji i mogućnostima zajedničkog korištenja sredstava iz  fondova Europske unije. Dobar primjer korištenja takvih  sredstava je Vinski podrum  Istarske sabornice – kao ključni dio EU projekta REVITAS - obnova baštine i revitalizacija unutrašnjosti Istre. Kada govorimo o turizmu, Istra nije samo priobalje, već  i unutrašnjost, gdje čuva svoje prirodne i kulturno-povijesne posebnosti. Kao rezultat takvog povezivanja, Istarska županija i Grad Poreč  obnovili su podrum Sabornice u Poreču te ga opremili kao INFO PUNKT za kulturni turizam i enoteku istarskih vina.

U otvorenom razgovoru istaknuta je potreba za novim oblicima suradnje na području kulture i zdravstva, te konkretno  iskazana zainteresirenost austrijskih tvrtki za ulaganje u izgradnju nove pulske bolnice. Turizam i obnovljivi izvori energije ona su područja na kojima bi suradnja  vrlo brzo mogla donijeti rezultate. Istra će i ove godine biti  omiljeno odredište austrijskih turista, priopćeno je iz kabineta župana.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GLAVNA SESTRA - VIŠA MEDICINSKA SESTRA/ VIŠI MEDICINSKI BRAT

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/POMOĆNA KUHARICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PORTIR/KA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 12.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA