U divljoj vaterpolo ligi Riječani nadigrali Rovinjce

0
Divlja liga na bazenu u Rovinju
Divlja liga na bazenu u Rovinju

Na rovinjskom Delfinu 14. kolovoza održan je 14. Amaterski vaterpolo turnir - Divlja liga. Nastupile su ekipe i igrači iz Istre, Rijeke, Srbije, Slovenije i Italije. Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine od kojih su po dvije ušle u četvrtfinale, pa putem eliminacije do finala. Pobjednik turnira je ekipa Orka Ri iz Rijeke koja je u uzbudljivom finalu pobijedila ekipu CSI iz Rovinja i tako se „osvetili“ za poraz u skupini.

Naime, u prvoj utakmici Rovinjci su bili bolji rezultatom 6:5. Prema već ustaljenoj shemi sve se odvijalo na dva skraćena igrališta. Utakmice po skupinama trajale su 2 x 6, a utakmice završnica 2 x 8 minuta. Kroz cijeli turnir, od samog početka, uz dobar štimung sa zamjetno popunjenih tribina, moglo se vidjeti interesantnih dvoboja i poteza. No, svakako je najzanimljivji dvoboj bio onaj finalni gdje su ekipe odigrale svojoj drugi dvoboj na turniru. Najboljim igračem proglašen je Pero Zucalo, a najboljim golmanom Boris Babić, obojica iz redova riječke ekipe. Rezultati završnice su slijedeći: četvrtfinale Orka Ri – Mezza Brenta Barbieri 8:5, Jaja i kuraja – Bobine tratinčice 7:4, Telba – Kontrada 9:8 (4:4), CSI – Pino Budicin 6:3. Polufinale: Orka Ri – Jaja i kuraja 9:8 (4:4), CSI – Telba 10:3. Finale: Orka Ri – CSI 8:5.

Orka Ri igrala je u slijedećem sastavu: B. Babić, I. Županić, M. Višnjić, B. Čolić, P. Zucalo, F. Vizentin, R. Antić, L. Drezdić, D. Dekanić, S. Drezdić, V. Poropat, G. Justinić, D. Janković, I. Brnečić. CSI činili su T. Orbanić, I. Radić, S. Matošević, R. Vokić, J. Fabriš, V.  Rudan, D. Čačić, I. Čačić, T. Miletić, L. Miletić N. Stijak, D. Pamić, Z. Živić, D. Maras, D. Šerifović. Turnir je uz sport i glazbu, prošao i uz cjelodnevno druženje i zabavu. Sve pohvale za organizaciju i ove godine ide veteranima VK Delfin koji su se kao vrijedni domaćini pobrinuli da cjelodnevni program prođe u najboljem redu. Nakon proglašenja, prijateljsko se druženje nastavilo uz zabavni program i glazbenu skupinu Alfa time band do sitnih noćnih sati. (Tekst i foto: Ivan Ban)

Foto: Manuel Angelini
Foto: Manuel Angelini
Napeto je bilo u finalu
Napeto je bilo u finalu
Orka Ri
Orka Ri
CSI ekipa iz Rovinja
CSI ekipa iz Rovinja

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa