Ministar Jovanović u Puli otvorio 4. natjecanje veleučilišta i visokih škola

24.03.2012 - 10:02
Boris Miletić, Željko Jovanović i Ivan Jakovčić
Boris Miletić, Željko Jovanović i Ivan Jakovčić

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović simboličnim udarcem s centra otvorio je u pulskoj sportskoj dvorani Mate Parlov  natjecanje veleučilišta i visokih škola. U igri su mu se pridružili i istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić koje su studenti - sportaši pozdravili glasnim skandiranjem.

Kako je uoči početka natjecanja u ime organizatora rekao dekan Politehnike Pula Luciano Delbianco, Pula je domaćin četvrtog natjecanja po redu što je velika čast za grad. U natjecanju sudjeluje 12 veleučilišta i visokih škola, a nadmetat će se u odbojci, šahu, malom nogometu i stolnom tenisu.

Predsjednik Sveučilišnog sportskog saveza Republike Hrvatske, Zrinko Ćustonja istaknuo je kako adekvatno skrbe o svim sportskim savezima Veleučilišta i visokih škola, a prisutne je pozdravio i Miletić: „Dobro došli u Pulu, neka najbolji pobjede“, rekao je studentima, a Jakovčić im je poručio da se uz sport, u Puli zabave i na druge načine. „I ja sam se nekad bavio sportom, iako se to sada ne vidi“, rekao je Jakovčić.

Miletić i Jakovčić zaigrali su nogomet
Miletić i Jakovčić zaigrali su nogomet

Ministar Jovanović je otvorio natjecanje i potom u izjavi za medije rekao kako je Istarska županija ključna za budućnost Hrvatske te je ulaganje u Istru, posebno u obrazovanje i znanost, jedna od smjernica Ministarstva. „To ćemo posebno učiniti kroz Institut za poljoprivredu u Poreču gdje je Jakovčić predsjednik Upravnog vijeća, a ulaganje u pulsko Sveučilište gdje imamo neke zajedničke projekte koje ćemo uskoro prezentirati, nam je prioritet.

Svečano otvorenje svojim su dolaskom među ostalima, uveličali i saborski zastupnik Peđa Grbin te rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Robert Matijašić.

Novinari su tom prilikom od Jakovčića htjeli čuti komentar na izjave date u jednom mediju kako napušta politiku. No, on je na to rekao da je u Dom Mate Parlova došao zbog sporta, ne želeći ništa drugo komentirati. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Pula je domaćin 4. natjecanja veleučilišta i visokih škola
Pula je domaćin 4. natjecanja veleučilišta i visokih škola

 

Tweet

Posljednje novosti