Anteo Laković i Mario Ban osvojili medalje na prvenstvu Hrvatske u plivanju

0
Anteo Laković i Mario Ban (Delfin Rovinj)
Anteo Laković i Mario Ban (Delfin Rovinj)

Na održanom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, dvojica su plivača Anteo Laković i Mario Ban ostvarili izvanredan uspjeh, s obzirom na uvjete rada, vrijedan divljenja. Rovinjski plivač Anteo Laković osvojio je srebro, dok je Mario Ban uzeo broncu na 100 m prsno u juniorskoj konkurenciji. Nakon Sandra Rudana, Matee Peteh, Katje Žufić i Antona Hrvatina, ovaj rovinjski dvojac sa ponosom piše najljepše stranice klupske povijesti.

Natjecanje je održano na Sveticama, najnovije izgrađenom bazenu, petom po redu u Zagrebu. Sudjelovalo je preko 500 plivača i plivačica iz 31 kluba. Boje plivačkog kluba Delfin branilo je osam plivača i jedna plivačica- Luka Triska, Mario Ban, Anteo Laković, Matija Mužina, Luca Laković, Manuel Herak, Dino Crnković, Toni Crnković i Nikka Brajković, pod vodstvom trenerice Bojane Bolković.

Sa samo dva mjeseca rada u normalnim uvjetima (50-metarski bazen), pokazali su da klub i nakon 67 godina postojanja, unatoč izrazito lošim uvjetima rada (12-metarski i 17-metarski bazen), ipak ima što reći u samom vrhu hrvatskog plivanja.

Iako mali klub, vrijedi izdvojiti respektabilne nastupe: Anteo Laković (2. na 100 m prsno, 6. na 100 m leptir),  Mario Ban (3. na 100 m prsno, 4. na 200 m prsno), Matija Mužina (4. na 200 m prsno, 5. na 100 m prsno). Luca Laković (9. na 100 m leđno) Luka Triska (12. na 50 m leđno). Jedina ženska predstavnica, Nikka Brajković bila je 22. na 100 m leptir. Za napomenuti je, da su na državnom prvenstvu pravo nastupa imali natjecatelji koji su ostvarili kvalifikacijske norme koje je propisao Hrvatski plivački savez.

Anteo Laković i Mario Ban na postolju
Anteo Laković i Mario Ban na postolju

Rovinjski plivači nastupili su i u štafetama. U juniorskoj konkurenciji u disciplinama 4×200 slobodno osvojili su 7. mjesto, u ml. juniorskoj disciplini 4x200 slobodno i 4x100 slobodno 9. mjesto, 4x100 mješovito 6. mjesto, te 13. mjesto u kadetskoj disciplini 4x100 slobodno. U istoj disciplini 4x100 bili su diskvalificirani. U ekipnom poretku plivači Delfina zauzeli su 20. mjesto. Ovim državnim prvenstvom završena je natjecateljska sezona Plivačkog kluba Delfin.

Rovinjci i ostali Istrani, ne mogu se kao i njihove kolege iz drugih klubova pohvalit primjerenim uvjetima za treniranje (osim u ljetnom periodu), no usprkos tome, svi redom ostvaruju zapažene plivačke uspjehe. Svojim zavidnim nastupima, zajedno s nekolicinom svojih istarskih kolega, Istrani mogu posramiti ostatak konkurencije iz Hrvatske s obzirom na nesrazmjerne uvjete i načine treniranja. O problemima koji ih tište pisali smo u nekoliko navrata. Ovo je ujedno nagrada svim sportskim  djelatnicima na njihovom trudu i zalaganju koji s obzirom na infrastrukturne mogućnosti, svojim angažmanom nastoje izvući maksimum. Sigurni smo da će tako nastaviti i da će im se ostvariti sve sportske želje na kojima svojim pristupom marljivo rade. (I.B.)

PK Delfin Rovinj
PK Delfin Rovinj

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa