Počinje izgradnja pulskog obalnog kolektora: Miletić obećao skok u more

0
Fani Bojanić, Ivica Plišić, Boris Miletić, Igor Stari i Joško Mikulić
Fani Bojanić, Ivica Plišić, Boris Miletić, Igor Stari i Joško Mikulić

„Za sedam do deset dana počinju radovi na pulskoj Rivi zbog izgradnje neophodnog obalnog kolektora stoga molimo građane za strpljenje i razumijevanje“, izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić 23. ožujka prilikom potpisivanja ugovora o njegovoj izgradnji.

Uz Miletića, potpisivanju ugovora je prisustvovao generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, direktorica projekta Jadran Fani Bojanić, direktor Pula Herculanee Igor Stari i predsjednik Uprave tvrtke Viadukt d.o.o. Joško Mikulić.

„Izgradnja sustava odvodnje grada Pule provodi se kroz projekt Jadran, a financirana je sredstvima Svjetske banke. Vrijednost projekta iznosi 45,3 milijuna kuna, odnosno 56,6 milijuna kuna s PDV-om“, rekao je Miletić. „Ovo je generacijski dug koji moramo odraditi kako bi imali čisti pulski zaljev u koji ću osobno skočiti kada radovi budu gotovi“, obećao je Miletić.

Plišić je dodao da će kvaliteta mora na pulskoj rivi nakon izgradnje novog kolektora biti naočigled bolja. Mikulić je, pak, kazao kako će radovi zasigurno bit gotovi u roku i odrađeni kvalitetno te dodao da će se i on pridružiti Miletiću u kupanju u čistoj rivi po završetku radova.

I Stari je izrazio zadovoljstvo skorašnjim početkom radova koji se očekuje za sedam do deset dana: „Radit će se u dvije smjene i nadamo se da će radovi minimalno utjecati na život građana, mada su stanovite komplikacije neminovne“, kazao je.

„Naoružajte se strpljenjem i ukoliko ste u mogućnosti, koristite javni gradski prijevoz“, poručio je Miletić Puljanima kojima će, posebice kada počne turistička sezona i nastanu ljetne gužve, strpljenje itekako trebati. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa