Rovinjska bolnica jedna od rijetkih koja daje regres zaposlenicima

0
Dr. Marinko Rade, ravnatelj Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ u Rovinju
Dr. Marinko Rade, ravnatelj Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ u Rovinju

Dok mnoge bolnice u Hrvatskoj bilježe gubitke, u Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ u Rovinju bilježe izvrsne poslovne rezultate, pa tako i isplata naknade za godišnji odmor zaposlenicima to jest popularno zvanog regresa, uopće nije upitna. Što više, očekuju da bi ova poslovna godina mogla biti rekordna.

„Radi boljeg ostvarenja svih planiranih financijskih pokazatelja u poslovanju naše ustanove te kako bi se iskazala zahvalnost našim zaposlenicima, Bolnica zaortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“  isplatiti će regres u iznosu 1.250 kuna svim zaposlenicima koji ostvare pravo na godišnji odmor“, potvrđuje ravnatelj dr .sc. Marinko Rade.

Za regres izdvojeno 127.500 kuna

Ukupna svota za regres iznosit će tako  127.500 kuna te se isplaćuje zaposlenicima s plaćom za lipanj. Bolnica isplaćuje regres iz vlastitih sredstava to jest iz svog tekućeg proračuna, što uopće nije problem budući da je, kako naglašava ravnatelj, stabilnost poslovanja rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju neupitna.

„U usporedbi sa 2015. godinom, poslovanje u prvih 6 mjeseci 2016. godine nam je bolje za  950.00 kuna, dok smo u usporedbi s istim periodom 2014. godinom  ostvarili bolji financijski rezultat za čak 1.850.000 kuna, s tim da je Bolnica u obje godine zaključila poslovanje sa pozitivnim rezultatom, a ova 2016. bi nam mogla zaista biti rekordna godina“, navodi dr. sc. Rade.

„Kapaciteti rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju su maksimalno puni, dakle svih 220 postelja“, ističe ravnatelj.  U prilog kvaliteti usluge koju ova županijska zdravstvena ustanova pruža ponajbolje govore i silne predbilježbe pa su im i ''liste čekanja'' također pune.

Dio dobiti ide u obnovu bolnice

„ Sve to se uspjelo postići novom sistematizacijom na čemu su Udruga poslodavaca u zdravstvu i uprava Bolnice Rovinj radili godinu i pol dana, a koja omogućava bolju iskoristivost dostupnih ljudskih resursa i efikasniju zdravstvenu zaštitu za naše pacijente, te racionalnim i planskim poslovanjem“, napominje dr. sc. Rade.

Ravnatelj dr. sc. Marinko Rade planira dio te dobiti odmah investirati u obnovu bolnice. U tijeku je obnova prostorija fizikalne terapije čiji se završetak očekuje uskoro. Također, planira se obnova prijemnog ureda te cijelog prizemlja gdje su smještene liječničke specijalističke ambulante, kao i  značajna obnova odjela za domaće pacijente koja bi trebala početi u listopadu.

Bolnica za sada ima 121 zaposlenika, a kako najavljuje dr. sc. Rade, uz razvoj planiraju se dodatna zapošljavanja, posebno medicinskog kadra.

Bolnica Prim. dr. Martin Horvat u Rovinju bilježi izvrsne poslovne rezultate
Bolnica Prim. dr. Martin Horvat u Rovinju bilježi izvrsne poslovne rezultate

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa