Jakovčić nakon presude: Ovo je pobjeda istine nad lažima i prevarama

0
Ivan Jakovčić u pratnji odvjetnika dolazi na sud (foto: HRT Radio Pula)
Ivan Jakovčić u pratnji odvjetnika dolazi na sud (foto: HRT Radio Pula)

Marina Buterin, sutkinja Općinskog suda u Puli, donijela je 14. srpnja prvostupanjsku presudu prema kojoj je austrijski poduzetnik Georg List kriv jer je oklevetao Ivana Jakovčića u Dnevniku Hrvatske televizije, emitiranom 22. srpnja 2014. godine.

Riječ je o privatnoj tužbi u kojoj Ivan Jakovčić tužio Georga Lista zbog izjave da je od njega tražio mito u visini od pola milijuna eura kako bi sa mrtve točke pokrenuo Listov polo projekt podno Motovuna. Sud je utvrdio da je Georg List takvom lažnom tvrdnjom oklevetao Jakovčića.

„Dvadeset i pet godina najrazličitiji pojedinci pokušavaju me eliminirati iz hrvatske politike. U tom razdoblju svakakve su objede izrečene na moj račun. No uvijek se pokazalo da osobe koje su ih iznosile nisu govorile istinu. I ovo je jedan od takvih slučajeva“, komentirao je Ivan Jakovčić presudu.

„Međutim, današnju odluku Suda ne doživljavam kao svoju pobjedu. To je pobjeda istine i pobjeda onih koji su me podržavali proteklih dvadeset i pet godina, a i u ovom konkretnom slučaju. Ti ljudi znaju da nisam korumpiran, da u politici nisam zbog toga da bih krao već da bih iznosio ideje te ih uspješno ostvarivao. Zbog toga sam već dulje od dva desetljeća uspješan političar. Ovaj slučaj je možda i najodvratnija od svih afera koje su pokušali isplesti oko mene. Kleveta i optužba koja je protiv mene izrečena zaslužuje da, u traženju pravde, idem do kraja. Pokazalo se da je ova afera u stvari medijsko-politički koloplet čovjeka koji nema nikakvih mogućnosti da ulaže u Hrvatsku. Taj čovjek nije nikakav ulagač već običan špekulant koji je poslužio kao oruđe u rukama pojedinaca iz politike i medija kako bi se mene i političku ideju kojoj pripadam oblatilo na najgori mogući način. Vjerujem da će ova odluka Suda potaknuti i raspravu o tome kakve političare ali i kakve ulagače trebamo u Hrvatskoj. Ovo je priča ne samo o politici već i o gospodarstvu. Nama u Hrvatskoj prevaranti, hohštapleri i špekulanti ne trebaju. Zadovoljan sam ovom sudskom odlukom jer pokazuje da istina na kraju ipak pobjeđuje“, kazao je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa