Zaratili bigbrotherovac Macinić i gazda Horvatinčić

0
Alen Macinić
Alen Macinić

Hoto centar Tomislava Horvatinčića mi je uništio posao, kazao je za Danas.hr vlasnik trenutno zatvorenog caffe bara Mint, bivši sudionik Big Brothera Alen Macinić. "Radi se o bezobrazluku i manjku sluha za poslovanje", tvrdi Macinić.

Macinić je početkom travnja prošle godine zakupio prostor u Horvatinčićevom centru Cvjetni na razini -1 gdje je otvorio lokal vjerujući da ugostiteljski objekt u centru grada, usprkos krizi, ne može propasti. No, stvari su ispale malo drugačije, a Macinić tvrdi kako većinu odgovornosti snosi Hoto.

Bivša Big Brother zvijezda s Hotom se dogovorila o najmu prostora za lokal u visini od 40.000 kuna, da bi u konačnici taj iznos, tvrdi Macinić, za 24.000 kuna bio veći. "Taj najam je bio više lihvarski nego pravedan. Radi se o bezobrazluku i manjku sluha za poslovanje", priča nam ogorčeni Macinić nabrajajući: uzeli su mu dodatno osam tisuća kuna za skladište na razini -3, još dvije tisuće kuna za marketing centra te 12.000 kuna za osam kvadrata terase na Varšavskoj na dijelu gdje je šank. Najam za ostatak terase na Varšavskoj plaćao je gradu i to u iznosu, kako nam kaže, tri puta manjem.

"Centar je loše posjećen", kaže nam Macinić, "a oni su nam davali izvješća u kojima je posjećenost dnevno 20.000 ljudi. To je laž. Centar im je tako siv, i ništa na njemu nisu napravili od kad je otvoren", kritizira Macinić koji je vrata svoga kafića naposljetku morao zatvoriti u prosincu prošle godine. Osim slabe posjećenosti Centru, kako kaže, tome je kumovala i činjenica da se u lokalu nije smjelo pušiti, dok je dogovor s Hotom bio drugačiji. "Pa tko će se spustiti u podrum na kavu, a da ne može pušiti. I još mu 12 kuna naplatite kavu", kaže Macinić koji je zatvorio lokal jer "više nije mogao raditi za Horvatinčića".

Macinić nam kaže i kako nema samo on ovakav problem. Prema njegovoj računici, najmanje 13 od 50 zakupaca do sada je već otkazalo Hoto-u.

Iz Hoto centra, pak, uvjeravaju u suprotno. Tvrde da je upravo u tijeku repozicioniranje etaže -1 trgovačkog centra u koju dolaze i drugi zakupnici i "koja će uskoro ponovno biti popunjena kvalitetnom ponudom". Tvrde, također, da je tek nekoliko zakupaca u godinu dana poslovanja centra zamijenjeno te da "nije riječ o napuštanju centra, već o fluktuaciji koja je uobičajena za svaki trgovački centar". Drugi su zakupnici, navode iz Hoto-a, povećali svoje prodajne površine i proširili ponudu. "Tako je na -1 etaži utvrđeno novo pozicioniranje drogerije DM" s kojim će Hoto, kako navode, uskoro potpisati novi ugovor o zakupu.

Iz Hoto-a tvrde i kako svakodnevno broje od 17 do 20.000 posjetitelja, a subotom i u dane prodajnih akcija i evenata do 25.000.

U slučaj Alena Macinića oni tvrde kako, pak, on nije ispunio ugovorne obaveze. "Sa zakupnicima koji, nažalost, nisu izmirivali osnovne ugovorne obveze iz ugovora o zakupu i za koje smatramo da iznose navode koji ne odgovaraju pravom stanju stvari, nemamo namjeru polemizirati preko medija", navode u odgovoru za Danas.hr

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa