Napad na maloljetnike koji je zgrozio Pulu - izmišljen!

0
Valter Opašić i Suzana Sokač
Valter Opašić i Suzana Sokač

Događaj koji je pobudio velik interes medija, ali i uznemirio javnost, slučaj napada na mladiće u Puli usred bijela dana, je izmišljen, izjavio je Valter Opašić, voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske na konferenciji za medije 22. ožujka u Puli.

Kako je rekao, pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje kobnog događaja koji se navodno zbio 12. ožujka oko 15 sati na parkiralištu vojarne ''Karlo Rojc'' u Puli. Događaj u kojem je skupina mlađih osoba romske nacionalnosti, njih 5-6 u dobi između 14 i 16 godina, napala dvojicu dječaka dok su se pješice vraćali iz škole, prijavili su njihovi roditelji. Prema njihovim riječima, skupina je dječake presrela u Gajevoj ulici, nakon čega su ih odveli do parkirališta vojarne, gdje su ih tražili novac. Kako dvojica dječaka nisu imali novaca, skupina mladića ih je fizički napala te su im zaprijetili i smrću, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja.

„Odmah nakon zaprimanja prijava, s obzirom se radi o nasilnom događaju, u kojem su dvojica dječaka lakše ozlijeđeni, istraživanje ovog slučaja postalo je prioritet pulske policije“, izjavio je Opašić. Policijski službenici tako su intenzivno radili na utvrđivanju počinitelja napada te je kriminalističko istraživanje dovršeno 21. ožujka.  

„Istraživanjem je utvrđeno kako se događaj, koji je prošlog ponedjeljka prijavljen policiji i koji je uznemirio građane Pule, nije dogodio, odnosno da su dvojica dječaka izmislili cijelu priču i sami se ozlijedili“, naglasio je Opašić. O tome je poslano izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Puli.

Na upit novinara jesu li dječaci izmislili nevjerojatnu priču jer su toga dana pobjegli s nastave, Opašić nije htio odgovoriti s obrazloženjem da se radi o maloljetnicima te da su u javnost iznijeli sve utvrđene činjenice. Dodao je da su takvi slučajevi rijetki, ali ipak se dešavaju. „To nije karakteristično za naše područje, ali ovoga se puta dogodilo“, rekao je i neodređeno odgovorio na pitanje jesu li dječaci sami priznali da su nevjerojatnu priču izmislili. „Surađivali smo sa stručnim službama koje su zaslužne za pomoć tj. rad na cijelom slučaju“, rekao je Opašić na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa