Proljeće u Šijanskoj šumi donosi Puljanima brojne aktivnosti

22.03.2012 - 12:16
Boris Miletić, Mario Peruško i Erik Lukšić u društvu predstavnika udruga
Boris Miletić, Mario Peruško i Erik Lukšić u društvu predstavnika udruga

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić te ravnatelj Javne ustanove Pula Sport Mario Peruško i predstavnici brojnih udruga i sportskih klubova, predstavili su 22. ožujka u Puli "Proljeće u Šijanskoj šumi". Riječ je o programu kojim se promiče zdravlje i zdrav način života građana Pule, a Pula tom inicijativom potvrđuje status zajednice koji je vođen i projektom „Pula – zdravi grad“.

Mario Peruško istaknuo je kako projekt „Proljeće u Šijanskoj šumi“ pruža svakom ponešto te će građani u ondje moći uživati u brojnim programima i sportsko – edukativnim sadržajima. Miletić je ponosan što u samom srcu Pule postoji takva prekrasna zelena površina. „To je biser koji želimo koristiti što je više moguće, a tome valja zahvaliti i Naturici Histrici koja ga uređuje“, rekao je Miletić konstatiravši kako je stiglo proljeće: „Tko može ovaj dan platit“, rekao je na kraju oduševljen boravkom u Šijanskoj šumi koju su posjetili brojni mališani i predstavnici sportskih udruga.

Lukšić je istaknuo da je u šumi postavljen sanitarni čvor s pitkom vodom te naglasio kako je projekt još jedan obol Puli kao zdravom gradu. Pozvao je građane da sudjeluju u programima koji će se tijekom ožujka i travnja organizirati, a bit će tu raznolikih sadržaja, od joge, biciklizma, turnira u šahu, do radionica i igraonica za djecu.

U „Proljeće“ su uključene mnoge sportske i druge udruge Grada Pule koje sloganom „Izvedimo Pulu u Šijansku šumu“ pozivaju građane da uživaju u svim njezinim čarima. (Tekst i foto: Paola Albertini)

U Šijanskoj šumi uživaju mnogi Puljani
U Šijanskoj šumi uživaju mnogi Puljani

Tweet

Posljednje novosti