Fažana: Zbog neprihvaćanja dnevnog reda vijećnici napustili sjednicu Općinskog vijeća

0
Damjan Milekić, predsjednik Općinskog vijeća Fažane
Damjan Milekić, predsjednik Općinskog vijeća Fažane

Sjednica Općinskog vijeća Fažane, prvi put od kad Općina postoji, nije održana. Naime, 30. sjednica zakazana za 21. ožujak nije održana iz vrlo banalnog razloga, nije prihvaćen dnevni red! Tako je Vijeće raspušteno, zapravo raspustilo se samo jer su vijećnici jednostavno ustali i počeli odlaziti nakon što dnevni red nije prihvaćen.

Naime, od 12 prisutnih vijećnika šest ih je prihvatilo, a šest je bio protiv predloženog dnevnog reda i sjednica se jednostavno nije mogla održati. Na samom je početku vijećnik Ivan Marčeta (IDS) zatražio da se s dnevnog reda uklone točke koje se odnose na izvršenja programa gradnje i plana održavanja, sve dok ne dobije uvid u točku izvršenja proračuna za 2011. godinu, što nije prihvaćeno s obrazloženjem da je rok za izvještaj o utrošenom proračunu 31. ožujak.

Ivan Marčeta, IDS
Ivan Marčeta, IDS

Podsjetimo, članovi IDS-a Fažane zahtijevaju materijale izvršenja proračuna kako bi dobili uvid u razloge slabe realizacije. Kako je zadnja sjednica vijeća Općine Fažana održana 28. prosinca, prema statutu iduća sjednica mora biti zakazana najkasnije tri mjeseca poslije, što je 28. ožujka. Stoga se u narednih tjedan dana mora održati 31. sjednica, točnije iz drugog pokušaja održati ona 30. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa