U ponedjeljak u porečkom Diamantu počinje Prvenstvo sommeliera Istre 2012.

17.03.2012 - 10:28
U ponedjeljak u porečkom Diamantu počinje Prvenstvo sommeliera Istre 2012.

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije, organizira Prvenstvo sommeliera Istre 2012., koje započinje četvrtfinalnim natjecanjem, u ponedjeljak 19. ožujka u 10 sati, u porečkom hotelu Valamar Diamant.

Polufinalni dio natjecanja održat će se 20. ožujka s početkom u 10 sati u budućem Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva Razvojne Agencije Brtonigla u Brtonigli, a finale, kojem će prisustvovati i publika, održat će se isti dan u 15 sati u domu Zajednice Talijana Brtonigla.

Na prvenstvu sudjeluje 20 natjecatelja predstavnika hotelskih kuća Maistre iz Rovinja, Riviere Adria iz Poreča, Lagune Novigrad iz Novigrada, Istraturista iz Umaga, Kempinskog Hotela Adriatic iz Savudrije i Arenaturista iz Pule te sommelieri zaposleni u privatnim restoranima Istre.

Finalisti ovog natjecanja će se nadmetati u spajanju vina i hrane, otvaranju šampanjca, ispravljanju vinske liste, dekantiranju vina i drugim atraktivnim i zanimljivim vještinama koje bi trebao poznavati svaki dobar sommelier.

Tweet

Posljednje novosti