Buić: Grad Pula bi nama trebao plaćati ekološku rentu za Kaštijun, ne obrnuto

16.03.2012 - 12:18
Županijsko odlagalište otpada Kaštijun
Županijsko odlagalište otpada Kaštijun

Na 26. sjednici Općinskog vijeća Općine Medulin, održanoj 15. ožujka, ponovo se vodila polemika oko spornog odlagališta otpada Kaštijun. Tako se na aktualnom satu našlo pitanje upravo vezano za to Županijsko odlagalište otpada.

„S obzirom na smjenu vlasti i novu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy, zanima me je li ona upoznata s problematikom Kaštijuna i što o tome misli“, upitao je vijećnik Emil Jukopila načelnika Općine Gorana Buića.

„Ja sam se s ministricom Holy sastao i razgovarao u više navrata te ju uputio u sve novosti vezane za Kaštijun. Dakako da sam izrazio naš stav o protivljenju postojećoj lokaciji Kaštjuna“, odgovorio je Buić koji smatra da je dubinska sanacija Kaštijuna neophodna, kao i daljnja borba da ga se iseli.

Nažalost, Kaštijun je već u toj fazi da ga se teško može preseliti, ali Buić se nada da se na njemu barem neće odlagati krupni otpad, koji bi umjesto na Kaštijun išao na neko regionalno odlagalište otpada. „Najloni koji su za jakih bura proteklih mjeseci letjeli i visjeli sa stabala po našoj općini dokaz su da mi ne bi trebali plaćati naknadu za štetne utjecaje Gradu Puli, već obrnuto. Grad Pula bi nama trebao plaćati ekološku rentu“, mišljenja je Buić.

Jukopila je bio uporan i inzistirao da se ministrici Holy ipak pošalje sva dokumentacija vezana za Kaštijun, kako bi se upoznala sa njezinim sadržajima. Buić je na to odmahnuo rukom i ponovio kako je ministrica sa svime itekako upoznata, no da se projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun koji je u poodmakloj fazi, nažalost više ne može zaustaviti. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Emil Jukopila (lijevo)
Emil Jukopila (lijevo)

 

Tweet

Posljednje novosti