Rovinj ambasador bratimljenih gradova EU

0
Giovanni Sponza
Giovanni Sponza

Novo veliko priznanje stiglo je za Rovinj koji je 13. svibnja u gradu Trijavna u Bugarskoj na sjednici Udruga bratimljenih gradova EU Duželaž, primljen među 28 bratimljena gradova Europske unije, doznaje Rovinj FM. Samim time Rovinj je jedini predstavnik Hrvatske u toj inicijativi Europske unije a ova izrazita čast i priznanje uslijedilo je nakon dugogodišnje suradnje i organiziranog građenja odnosa. Priznanje je u Bugarskoj uručeno rovinjskom gradonačelniku Giovanniju Sponzi.

"Ovo je vrlo važno i značajno iz razloga što je sama misija i sam cilj navedene udruge širiti razumjevanje i suradnju među članicama EU, što smatram da je osobito važno u ovom trenutku," rekao je Sponza u izjavi za Rovinj FM. Područje suradnje se prvenstveno tiče oblasti kulture i školstva a radi se i na proširenju na područje ekonomije.

"Mi smo izuzetno počašćeni što smo izabrani kao predstavnici Hrvatske. Tu nema nikakve mogućnosti da netko drugi sad više predstavlja Hrvatsku. Rezultat toga je bila dosadašnja suradnja s partnerima dok Hrvatska nije postala punopravna članica na različitim projektima predpristupnih fondova EU", dodao je Sponza. Rovinjski gradonačelnik je rekao kako je Rovinj prepoznat kao kvalitetan i ozbiljan partner i upravo su sve članice Udruge predložile Rovinj za predstavnika Hrvatske.

"Vidim sada jednu doista značajnu mogućnost, osobito na suradnji među mladim ljudima. Prvo će se krenuti sa školstvom, nastavit će se s područjem kulture, a tu ima i velik broj gradonačelnika koji predstavljaju svoje zemlje u navedenoj udruzi, tako da vidim korisnost i na području ekonomije. A osobito na onim programima i projektima koji se tiču povlačenja novaca iz europskih fonodova jer ćemo lakše doći do informacija", rekao je za Rovinj FM u telefonskom javljanju iz Bugarske, gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa