Do novog posla lakše u Istri nego u Zagrebu

0
Valter Flego: Pad nezaposlenosti posljedica mjera pomoći gospodarstvu
Valter Flego: Pad nezaposlenosti posljedica mjera pomoći gospodarstvu

Ako baš morate ostati bez posla, najbolje bi vam bilo da ste stanovnik Istarske županije jer statistika pokazuje kako nezaposleni u Istri u najvećem broju pronalaze novi posao, piše Jutarnji list od 6. svibnja. Prema izračunu Jutarnjeg lista dobivenom prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na 100 nezaposlenih u Istri njih 13 mjesečno u prosjeku će pronaći novo radno mjesto, što je ujedno i najbolji rezultat među 21 županijom.

Dapače, stanovnici Istre u prosjeku imaju 270 posto veće šanse da nakon nezaposlenosti pronađu novo radno mjesto od stanovnika Sisačko – moslavačke županije, koja je prema našem izračunu završila na posljednjem mjestu po uspješnosti zapošljavanja. Statistika govori da će mjesečno na 100 nezaposlenih u okolici Siska njih 4, 8 pronaći novi posao , čime su im šanse gotovo tri puta manje od sretnijih stanovnika istarskog poluotoka. Izračun je napravljen na temelju HZZ – ovih podataka o prosječnoj godišnjoj nezaposlenosti po županijama te podacima o broju onih koji su burzu napustili zbog zaposlenja, piše Jutarnji list. Zanimljivo da je na listi koja pokazuje koliko ljudi u prosjeku na 100 nezaposlenih mjesečno pronađe posao u pojedinoj županiji Istra na prvom, a Zagreb na 16. mjestu s 6,2 zaposlena.

Istarski župan Valter Flego rekao je za kako je nezaposlenost u Istri u dvije godine pala za 31,8 posto što je posljedica deset mjera pomoći gospodarstvu poput potpora za prerađivačku industriju te razvoj poljoprivrede i turizma, navodi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa