Vatrogasci kod Buića: Zadovoljni Domom, Općina će ga još bolje opremiti

0
Javna vatrogasna postaja iz Pule možda će ljeti dežurati u Medulinu, rečeno je na prijamu
Javna vatrogasna postaja iz Pule možda će ljeti dežurati u Medulinu, rečeno je na prijamu

U vijećnici Općine Medulin načelnik Goran Buić primio je povodom zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana 5. svibnja godine predstavnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Medulin i to njihovog predsjednika Marina Mihovilovića, zamjenika predsjednika Božidara Mezulića, tajnika Milana Siladića te voditelja mladeži Josipa Grakalića.

Načelnik Općine Medulin je nakon zaželjene dobrodošlice predstavnicima DVD-a Medulin zahvalio na suradnji te iskazao svoju želju i volju za završetak izgradnje i opremanje DVD doma u Medulinu koji će osim DVD-u poslužiti i široj zajednici. Općina Medulin i on osobno će se angažirati u poboljšanju pristupnog puta DVD domu te u njegovom opremanju. Predstavnici DVD-a Medulin su iskazali svoje zadovoljstvo sa novoizgrađenim domom u kojemu će uskoro imati i opremljene dvije sobe s po pet ili šest ležajeva.

Prema riječima Božidara Mezulića postoji mogućnost dislokacije Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Pula, na način da bi grupa vatrogasaca iz Pule bila prisutna 24 sata u Medulinu u ljetnim mjesecima te bi na taj način u kratkom vremenu stigli na teren na kojem postoji opasnost od požara. DVD Medulin ima jako dobru suradnju s lovcima i lovačkim društvima, a takva suradnja bi se mogla proširiti i na ostala društva, udruge i širu javnost.

Josip Grakalić
Josip Grakalić

"U DVD-u Medulin djeluju četiri voditelja akcije te tri inženjera vatrogastva, a jako je bitna i blizina JVP Pula s educiranim vatrogascima", rekao je Marin Mihovilović. Pokušati će animirati što više djece te ih pozvati u DVD dom gdje će djeca moći razgledati opremu i njihove mogućnosti. DVD Medulin održava i predavanja za djecu te animira djecu vrtićke i školske dobi, a za to je zadužen Josip Grakalić koji djeci demonstrira ulogu i važnost vatrogasaca.

Vatrogasno društvo iz Medulina ima ukupno šezdeset članova, a od toga trideset i osam je dobro osposobljeno za odlaske na intervencije. Obzirom na potrebe DVD-a Medulin, njegovi predstavnici su zaključili da bi im što se tiče voznog parka vatrogasaca bilo potrebno modernije pick up vozilo. Načelnik Buić je na kraju zahvalio na dolasku svim članovima DVD-a Medulin.

Marin Mihovilović
Marin Mihovilović

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa