Kakvoća mora: Za kupanje najgore plaže u Auto kampu Kažela

0

Od 22. do 29. kolovoza Zavod za javno zdravstvo Istarske županije proveo je osmo redovno uzorkovanje mora na plažama Istarske županije, kojom prilikom je uzorkovano 202 uzorka mora na istarskim plažama. Od ukupno 202 uzoraka na 197 mjernih mjesta zabilježena je izvrsna kakvoća mora, što iznosi 97,5 % od ukupno analiziranih uzoraka. Na tri plaže (1,5 %) more je bilo dobro, a na dvije plaže (1 %) je zabilježeno more zadovoljavajuće kakvoće za kupanje, sport i rekreaciju.

Zadovoljavajuće more je zabilježeno u uzorcima mora na dvije plaže u Auto kampu Kažela na području Općine Medulin. Rezultati bakteriološke analize mora u navedenim uzorcima ukazuju, da je broj izraslih kolonija crijevnih enterokoka u razredu zadovoljavajuće kakvoće prema tablici br. 1. Uredbe o kakvoći mora za kupanje, u kojoj su dati standardi za ocjenu kakvoće mora nakon svakog ispitivanja.

U niti jednom uzorku nije zabilježena nezadovoljavajuća kakvoća mora za kupanje, sport i rekreaciju. Tijekom uzorkovanja je zabilježeno da se temperatura zraka kretala od 22 do 32 stupnja Celzijusa, a temperatura mora od 24 do 27,2 stupnja.

Rezultati pojedinačnih ispitivanja objavljeni su na  web stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (http://www.izor.hr/kakvoca/).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA