Vinka Cetinski: Neki me mediji unaprijed proglašavaju krivom i blate moju obitelj

15.03.2012 - 06:56
Vinka Cetinski
Vinka Cetinski

Kulminaciju medijskih neistina i klevetanja članova moje obitelji i mene, doživjela sam napisom Jutarnjeg lista od 10. ožujka 2012. godine s tvrdnjom u podnaslovu “da je više od 60 vlasnika zemlje priznalo da su lažirali cijene zemlje na zahtjev Vinke Cetinski, te da je prevara, za koju se mene sumnjiči veća nego što se slutilo, stoji u priopćenju Vinke Cetinski medijima.

Gospoda iz Jutarnjeg lista očito znaju da je u ovom kaznenom postupku moja procesna pozicija takva da ne smijem komentirati niti iznositi sadržaj dosadašnjeg tijeka ovog kaznenog postupka, pa ovakvim naslovima i sadržajem teksta lažno i nekorektno u javnosti ostavljaju dojam da su izvršili uvid u ovaj kazneni predmet ili im je netko ovakvu informaciju dao. Po odredbama Zakona o kaznenom postupku i Kaznenog zakona, ne smiju, niti mogu raspolagati ovakvim informacijama, a da oni ili netko drugi tko bi im ovakvu informaciju prenio, ne počine kazneno djelo.

Ozbiljna novina i profesionalni novinar u sređenoj, demokratski uređenoj zemlji uvijek nastoje kroz objektivnost biti lučonoše istinite informacije. Pravo je Jutarnjeg lista biti na strani Danka Konačra i njemu sličnih, kao što je jednako tako i njihovo pravo biti protiv mene i moje obitelji, no ono što ne smiju činiti, a na ovakav način čine, je da ovakvim neistinitim bombastičnim naslovima i komentarima stvaraju ozračje ne da sam osumnjičena, već da sam zamalo pa proglašena krivom.

Normalno da ću pred Sudovima i drugim državnim tijelima za ovakvo postupanje prema meni, poduzeti sve pravne i druge radnje radi zaštite prava i interesa, kako mene tako i moje obitelji.

Zbunjuje s kojom tendencioznošću i lakoćom ovakvim naslovima i sadržajima žele izvšiti pritisak na sud, a time dovode do toga da ovakvim napisima i komentarima, te mogućim pritiskom na sud i odluku suda, potiču i povredu moga Ustavom zajamčenog prava na pravedno suđenje.

Kako sam nazočna svakoj radnji u ovom kaznenom postupku, nejasno je otkud proizvoljna informacija Jutarnjem listu da me cijeli niz svjedoka u svojim iskazima tereti da su “lažirali cijene na moj zahtjev, a na štetu Danka Končara”.

Nažalost, takve tvrdnje mogu se iznositi, jer moja procesna uloga kao osumnjičene u ovom kaznenom postupku je takva da ih ne smijem argumentima demantirati. Iznošenjem bilo kakvih podataka iz tog kaznenog postupka sebe bih izvrgnula kaznenom progonu zbog iznošenja informacija koje su u ovoj fazi kaznenog postupka tajne.

Kako je zadaća svakoga Suda utvrditi istinu i uravnotežiti pravdu, želim vjerovati da ovakav medijski progon Jutarnjeg lista protiv mene i moje obitelji neće utjecati na zakonitu i pravednu odluku nadležnog suda. Molila bih medije da u izvještavanju o ovom predmetu zadrže minimum profesionalnosti i objektivnosti, te puste sud da dovrši ovaj postupak, a potom će cjelokupna hrvatska javnost znati tko je Danko Končar, kao i tko je Vinka Cetinski, stoji u priopćenju Vinke Cetinski medijima.

Tweet

Posljednje novosti