Ladislav Turčinović ključna osoba za pregovore između Mosta i SDP-a

0
Ladislav Turčinović (foto: 24sata)
Ladislav Turčinović (foto: 24sata)

Ladislav Turčinović, predsjednik Općinskog vijeća Sv. Petra u Šumi i član Nacionalnog vijeća Mosta, bit će ključna osoba u pregovorima između Mosta i SDP-a.   

U Mostu je prije nekoliko dana, kako doznaje Jutarnji list, osnovano uže tijelo, takozvana “petorka” koja bi ubuduće trebala donositi sve strateške odluke. Petorka je do sada već održala nekoliko sastanaka, a osnovana je, kako kaže naš izvor, zbog “ozbiljnosti situacije”.

- Provokacije i prijetnje o preslagivanju koje dolaze od strane HDZ-a i Domoljubne koalicije postale su ozbiljne - kazao je izvor Jutarnjeg lista iz Mosta. Dodaje kako je jedan od zadataka petorke i “pripremanje buduće strategije odnosa prema SDP-u”.

Sugovornik Jutarnjeg lista za sada još ne želi otkrivati imena svih članova tajanstvene petorke koja će voditi Most, ali, kako se doznaje, uz čelnika Mosta Božu Petrova, jednu od glavnih uloga u tom tijelu trebao bi imati Ladislav Turčinović. Riječ je o čovjeku koji je odigrao ključnu ulogu u vrijeme dok je Most nakon izbora pregovarao s dvjema velikim koalicijama. Turčinović je nekad bio član HDZ-a i tajnik istarskog ogranka te stranke, a danas je direktor informatičke tvrtke. Tijekom izborne kampanje, ali i poslije, Turčinović nije bio u prvom planu, ali on je očito osoba od velikog povjerenja Bože Petrova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa