Loparić: Čak i Grad Pula potrebite građane upućuje nama

0
Tomislav Šestan, Valentina Loparić, Igor Loparić i Dean Rampini
Tomislav Šestan, Valentina Loparić, Igor Loparić i Dean Rampini

Pedeset humanitarnih akcija, sto potrebitih obitelji, pedeset volontera, deset tona namirnica. Mala je to, ali bogata povijest pulske humanitarne udruge Naš san njihov osmijeh, koja obilježava dvije godine postojanja. Za to su vrijeme surađivali s 50 organizacija, 40 vrtića, 10 škola i brojnim drugim udrugama.

„Samo u nepuna tri mjeseca ove godine imali smo 118 donacija i prikupili tonu namirnica. U prosjeku pomognemo 1,5 obitelji dnevno“, izjavio je Igor Loparić, predsjednik udruge, na tiskovnoj konferenciji 13. ožujka održanoj u Cvajneru u Puli. Izrazio je zadovoljstvo razinom do koje su došli te naglasio kako je upita sve više te su svjesni kako neće uvijek moći pomoći svima. „Čak nam i Grad Pula prosljeđuje potrebite građane koji se njima javljaju za pomoć“, istaknuo je Loparić.

Potpredsjednica udruge, Valeria Loparić najavila je kako će se već 16. i 17. ožujka, kao i svakog mjeseca, na štandovima na pulskoj gradskoj tržnici ponovo skupljati namirnice i higijenska sredstva za njihove korisnike, potrebite obitelji.

„Uključili smo se u pomoć oko organizacije humanitarne akcije „Pomozimo Dimiju“, mladiću stradalom u teškoj nesreći“, rekla je Loparić te dodala da će i do kraja mjeseca biti aktivni. Naime, 23, ožujka u klubu Monte Serpente održat će se humanitarni party, a 24. u Rojcu, prostorijama studenata, rođendanski party udruge, također humanitarnog karaktera.

Tom će prigodom nastupati Todor sa svojim stund up-om, The shock, Hombe, Cannone & Filijala, Bendover, Mighty zazuum, Exotic times te Benny, svi na volonterskoj bazi.

Tomislav Šestan iz benda Mighty zazuum i Dean Rampini iz Bendovera istaknuli su zadovoljstvo što svojim sudjelovanjem mogu pomoći i potpomognuti humanitarnu akciju.

Volonteri će 31. ožujka u Mercatoru prikupljati namirnice, a aktivni će biti i tijekom travnja i svibnja.

Iako i oni osjećaju krizu među građanima, predstavnici udruge Naš san njihov osmijeh kažu kako njihov rad ovisi isključivo o radu njihovih vrijednih volontera, stoga u uspjeh akcija - ne sumnjaju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

24. ožujka udruga će proslavit svoj rođendan
24. ožujka udruga će proslavit svoj rođendan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa