Na sajmu Tavola u Belgiji predstavljene istarske delikatese

0
Susret veleposlanika sa predstavnicima tvrtki
Susret veleposlanika sa predstavnicima tvrtki

U belgijskom gradu Kortrijku od 11. do 13. ožujka održava se 16. bijenalni sajam prehrambenih proizvoda i delikatesa Tavola, koji je okupio oko 400 izlagača iz nekoliko europskih zemalja. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Europske poduzetničke mreže po prvi puta su se predstavili proizvođači iz Hrvatske i zajedničkim nastupom na štandu HGK-a posjetiteljima prezentirali i ponudili visokokvalitetne sorte maslinovog ulja iz Istre i Dalmacije, proizvoda od tartufa, paletu ribljih proizvoda, tradicionalne kvalitetne proizvode višnje maraske te proizvode od tjestenine i povrća. Drugog dana sajma EEN mreža omogućila je poduzetnicima sudjelovanje u poslovnim razgovorima s europskim tvrtkama koje žele obogatiti i proširiti svoju ponudu i suradnju novim kvalitetnim proizvodima tako da su hrvatske tvrtke ostvarile mnogobrojne kontakte s predstavnicima maloprodajnih i veleprodajnih kompanija, uvoznika prehrambenih proizvoda i trgovcima delikatesama.

Veleposlanici u razgovoru s predstavnicima tvrtki
Veleposlanici u razgovoru s predstavnicima tvrtki
Belgijski poduzetnik Didier Borremans koji je ove godine uspostavio kontakte s istarskim proizvođačima i realizirao ponudu istarskih delikatesa na belgijskom tržištu posjetio je tijekom poslovnih razgovora izlagače na štandu HGK-a i dogovorio suradnju i proširenje svoje ponude kvalitetnim hrvatskim proizvodima. Štand je posjetio i veleposlanik RH u Bruxellesu Boris Grigić sa gospodarskom savjetnicom i konzulicom, a gospodarstvenici su ih upoznali sa proizvodnim asortimanom i mogućnostima ponude proizvođača delikatesa na europskom tržištu.

Cjelokupan nastup na sajmu Tavola rezultat je suradnje Predstavništva HGK-a u Bruxellesu i asocijacije BECI (Brussels Enterprises Commerce and Industry) koju čine Trgovačka komora i Unija tvrtki iz Bruxellesa. Sajam Tavola koji je namijenjen isključivo poslovnim posjetiteljima bilježi posjet od oko 18.000 predstavnika tvrtki vezanih za poslovni sektor. U sklopu sajma održavana je Golden Tavola na kojoj su predstavljeni nagrađeni noviteti gastronomske ponude.

Valorizacija rezultata nastupa na sajmu i poslovnih razgovora poslužit će kao smjernica za proširenje aktivnosti predstavljanja gospodarskih mogućnosti hrvatskih tvrtki na tržište EU i poticaj za veći nastup na sljedećoj Tavoli za dvije godine, izvješćuje HGK.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa