Je li Angeleski dobio otkaz zbog neovlaštenog istupa ili nerada?

0
Zoran Angeleski uoči sjednice Gradskog vijeća Pule.
Zoran Angeleski uoči sjednice Gradskog vijeća Pule.

Zoran Angeleski, novinar Glasa Istre, je 31. kolovoza dobio otkaz u matičnoj izdavačkoj kući, a kao razlog navedeno je njegovo navodno neovlašteno istupanje u ime Glasa Istre na sjednici Gradskog vijeća Pule na kojoj se raspravljalo o projektu Brijuni Rivijera.  

Angeleski na tu sjednicu nije došao kao novinar, već kao član Građanske inicijative „Volim Pulu“, koja se oštro protivi Brijuni Rivijeri, no kako se u jednom trenutku, tijekom rasprave predstavio kao novinar Glasa Istre, uprava tvrtke Glas Istre novine uručila mu je otkaz zbog neovlaštenog istupa.

Naravno, to je samo povod, jer da je sličan istup imao neki drugi novinar Glasa Istre, to bi vjerojatno ostalo nezapaženo. No Angeleski, koji je istarskim studentima koji su sredinom 80-ih studirali u Zagrebu, ostao u sjećanju po nadimku Šizo, već je dugo „trn u oku“ novog vlasnika Glasa Istre.

Prvi razlog je, naravno, njegova buntovna narav, što niti jedan gazda na voli, drugi je njegova nelojalnost (tonski zapisi obraćanja Alberta Faggiana novinarima Glasa Istre u drugim su medijima navodno završili njegovim posredovanjem), a treći, možda i najvažniji razlog je njegova neproduktivnost. Naime, u sadašnjoj teškoj financijskoj situaciji Glasu Istre najmanje treba još jedan novinar (a takvih tamo ima nekoliko) koji ništa ne radi, a redovito prima plaću. (Tekst i foto: Nenad Čakić)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA