Cimos potvrdio hrvatsku blokadu, kaže da je neutemeljena

0
Blokada se odnosi na vlasnički udio u PPC-u Buzet
Blokada se odnosi na vlasnički udio u PPC-u Buzet

Cimos je za slovensku televiziju potvrdio da je 18. ožujka primio privremenu mjeru zagrebačkog Trgovačkog suda o zabrani raspolaganja dijelom imovine u Hrvatskoj no ističe da se mjera odnosi samo na vlasnički udio u povezanoj tvrtki PPC Buzet, te da neće imati utjecaja na poslovanje tvrtke u Hrvatskoj i u regiji. U sklopu PPC-a inače djeluju tvornice u Buzetu, Labinu i Roču.

Naglašavaju da su zahtjevi hrvatske Agencije za sanaciju banaka, koja je preko suda zatražila blokadu, neutemeljeni, te je slijedom toga neutemeljena i privremena mjera Trgovačkog suda, koju će pobijati prikladnim pravnim sredstvima. Ističu da je mjera izdana samo na temelju tvrdnji Agencije, bez da se Cimosu omogućilo očitovanje. Prodaja većinskog udjela u slovenskom Cimosu i dalje je u tijeku, a rok za predaju neobvezujućih ponuda istječe 23. ožujka.

U hrvatskom sudskom registru vidljivo je da su slovenske tvrtke Cimos d.d. i Društvo Cimos d.d. (samo prva od njih ima hrvatski OIB vidljiv u registru) vlasnice slijedećih tvrtki u Hrvatskoj: Cimos Buzet, PPC Buzet (s temeljnim kapitalom od oko 185 milijuna kuna), Cimos Ljevaonica Roč i CIB Commerce. Ni u jednoj od njih nisu vidljiva ograničenja ili plombe, a posljednje izmjene odnose se na tvrtku PPC, koja je u studenom dobila novog prokurista Nikolu Tanasoskog iz Ohrida u Makedoniji. Istodobno je izjavljena namjera smanjenja temeljnog kapitala. (K.S.R.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa