Nansi Tireli već tri tjedna u bolnici: Dijagnosticirana joj Chronova bolest

0
Nansi Tireli
Nansi Tireli

„Ja sam ti kao Zlatko Komadina“, rekla mi je u svom stilu saborska zastupnica Nansi Tireli, koja ni u najtežim situacijama ne gubi svoj prepoznatljivi smisao za šalu. Naime, i Nansi je poput ministra iz Rijeke završila u bolnici na početku svog mandata.

Saborska zastupnica Hrvatskih laburista iz Labina već tri tjedna se liječi u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, a liječnici su joj, nakon brojnih pretraga, dijagnosticirali Chronovu bolest, od koje boluje i popularni tv voditelj Denis Latin. Chronova bolest je kronična upalna bolest crijeva, još uvijek nerazjašnjene etiologije. Tipično zahvaća potpunu debljinu crijevne stjenke a najčešće se pojavljuje u najnižim dijelovima tankog crijeva tj. u ileumu i u debelom crijevu.

Sve je počelo sredinom veljače s povraćanjem i proljevom. No, Nansi Tireli se u početku nije previše uzbuđivala zbog toga, tim više što je i saborska liječnica, kojoj se uredno javljala svakog jutra prije posla, bila uvjerena da je riječ o običnoj virozi.

No, kada je 20. veljače potpuno malaksala i doslovno ostala bez snage, iz zgrade Hrvatskog sabora hitno je odvedena u KB Dubrava, gdje se još uvijek nalazi. Iako je iz njezine stranke poslana informacija da je 8. ožujka operirana, Nansi nam je rekla da operativni zahvat ipak nije bio potreban, te da će početkom idućeg tjedna biti puštena na kućnu njegu. U saborske klupe bi se trebala vratiti za desetak dana. Do tada će jedini oporbeni zastupnik iz Istre biti Damir Kajin. (Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa