U Žminju otvorena degustacijska sala Mljekare Latus

0
Degustacijsku salu su, simboličnim rezanjem velikog sira Veli Jože, otvorili župan Valter Flego i vlasnik tvrtke Sandi Orbanić
Degustacijsku salu su, simboličnim rezanjem velikog sira Veli Jože, otvorili župan Valter Flego i vlasnik tvrtke Sandi Orbanić

U Gornjim Orbanićima kraj Žminja 4. ožujka svečano je otvorena degustacijska sala Milk & Cheese Bar Mljekare Latus. Otvorenje degustacijske sale prekretnica je i važan korak Latusa koji će na taj naćin približiti još više svoje proizvode i rad tvrtke posjetiteljima, ljubiteljima sireva i ostalih mliječnih proizvoda.

Mljekara Latus d.o.o. mala je obiteljska tvrtka koja djeluje već 15 godina. Pokrenuta idejom i dječačkim snom o čuvanju i zadržavanju istinskih autohtonih mirisa i okusa Istre, ovaj san je itekako postao realnost i java kroz svakodnevnu proizvodnju mljekare Latus.

Visoko kvalitetni proizvodi koji izlaze iz mljekare svakodnevno dokazuju ispravnost ideje, a brojne nagrade i priznanja potvrđuju kvalitetu i rad mljekare Latus. Ovu kvalitetu godinama prepoznaju potrošači i stručnjaci.

Brojne goste pozdravio je istarski župan Valter Flego te istaknuo važnost ovog projekta ali i primjer obitelji Orbanić kako kroz dugogodišnji trud i rad sigurno dolaze rezultati.

Dio obitelji Orbanić
Dio obitelji Orbanić

Potom se gostima i uzvanicima obratila Maja Orbanić u ime obitelji Orbanić, koja je također naglasila važnost obiteljskog zajedništva i u poslovnom svijetu.

"Latus u brojkama predstavlja: 15 godina rada i truda, 20 zaposlenih i 15tak kooperanata s područja Istre. To su u biti samo brojke za statistiku. Ono što Latus zapravo jest je obitelj, priroda, ljudi... Naši su kooperanti u okus mlijeka utkali svo znanje i ljubav. Kroz uživanje naših proizvoda možete osjetiti okus mora i miris pašnjaka i šuma Istre. Latus zatim, uz pomoć vrijednih djelatnica, pretvara mlijeko u visokovrijedne proizvode koje možete uživati svaki dan", kazala je Maja Orbanić.

Obitelj Orbanić se odlučila za izgradnju degustacijske sale kako bi starim i novim, potencijalnim potrošačima, približila svoje proizvode. Ujedno je to prigoda da pobliže upoznate obitelj i njihov rad, provedete ugodno vrijeme u ovom prostoru.

Rezanjem velikog sira Veli Jože, Valter Flego i vlasnik tvrtke Sandi Orbanić, simbolično su obilježili otvorenje degustacijske sale. Uz razgledavanje prostora i druženje, moglo se degustirati brojna jela koje je pripremio LF catering tim i chef Robert Perić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa