U Rovinju otvorena izložba dječjih radova natječaja Radio Istre

0
S otvaranja izložbe
S otvaranja izložbe

U Multimedijalnom Centru u Rovinju 3. ožujka otvorena je druga izložba dječjih radova "Torba Velog Jože puna Istre". Radi se o radovima koji su pristigli na istoimeni likovni natječaj Radio Istre,  u koji se uključilo preko 30 dječjih vrtića iz cijele Istarske županije. Natječaj je trajao od 2. ožujka do 15. svibnja prošle godine, a djeca su u to vrijeme sa svojim tetama u vrtićima čitala priču o Velom Joži, razgovarala i promišljala o najpoznatijem istarskom divu te o tome što je sve mogao nositi u svojoj torbi. Na natječaj je pristiglo čak 60 grupnih radova iz vrtića s područja cijele Istarske županije, a žiri je najbolje nagradio vrijednim nagradama u obliku vrtićke opreme. 

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rovinj Dubravka Svetličić izrazila je zadovoljstvo što je ova lijepa izložba stigla u Rovinj, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja William Uljanić, koji je čestitao vrtićima na sudjelovanju i pohvalio radove, kao i inicijativu Radio Istre da zavičajne teme djeci približi na ovaj način.

Otvaranju izložbe nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Rovinja Edita Sošić Blažević, a iz snježnog Pazina, osim ekipe Radio Istre, u Rovinj je podršku projektu i izložbi došla izraziti i zamjenica gradonačelnika Grada Pazina Mirjana Galant.

Melita Gržić Pincin
Melita Gržić Pincin

Glavna urednica Radio Istre Melita Gržić Pincin podsjetila je, među ostalim, kako je Hrvatska udruga radija i novina na 8. Danima elektroničkih medija nagradila projekt "Torba Velog Jože puna Istre" kao najbolju radijsku akciju. Otvaranje izložbe svojim je nastupom uljepšala skupina "Tratinčice", Predškolske ustanove Dječji vrtići i jaslice Neven iz Rovinja. Oni su sa svojim tetama i ravnateljicom Sandrom Orbanić prvi oduševljeno i razgledali radove svojih vršnjaka.

U Rovinju je prikazan i kratkometražni dokumentarni film o projektu, autorice Ivane Ujčić, ujedno voditeljice cijelog projekta.  U suradnji s Medvid produkcijom iz Pule, podsjetila je Ujčić, film je nastao u istarskim dječjim vrtićima za vrijeme snimanja radijske emisije "Mali svijet velikih misli" Radio Istre, koja je pratila tijek natječaja i izradu radova. Osim radijskih emisija i filma, izložbu prati i prigodan katalog s fotografijama svih dječjih radova.

Izložba radova projekta "Torba Velog Jože puna Istre" u Rovinju dio je programa obilježavanja 25. obljetnice postojanja Radio Istre, prve privatne i već godinama najslušanije istarske radijske postaje. Zainteresirani izložbu u MMC-u u Rovinju mogu pogledati do 14. ožujka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa