Općinskim sredstvima u Žminju asfaltirano i dvorište jednog općinara

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijska uprava Istarska priopćila je 23. veljače 2106. godine da su policijski službenici njihove Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje slučaja zloporabe položaja, koji se dogodio 2012. godine. 

U priopćenju policije samo se navodi da je „65-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a da ga je na počinjenje kaznenog djela potaknuo 54-godišnjak“.

U priopćenju nadalje stoji da je istragom utvrđeno da je 65-godišnjak „kao voditelj radova na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području jedne istarske općine, tijekom 2012. godine povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa“ tako što je „od viška materijala, kojeg je trebao odvesti u reciklažno dvorište, na poticaj 54-godišnjaka, koji je bio predstavnik investitora, asfaltirao 54-godišnjaku dvorište obiteljske kuće“ i na taj način pravnu osobu iz Pule oštetio za više tisuća kuna te se protiv obojice osumnjičenih podnosi kaznena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija nam nije htjela reći o kojoj je općini riječ, ali iz nekih drugih izvora doznali smo da je navodno riječ o Općini Žminj. S obzirom da je Općina Žminj, po svemu sudeći, bila investitor u ovom poslu, može se zaključiti da je netko iz općinske vlasti Žminja sredstvima iz proračuna asfaltirao dvorište svoje obiteljske kuće. (N.Č.)           

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa