Strukovna škola Eugena Kumičića organizirala jubilarnu Večer s najmilijima
Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj svojim je Školskim kabinetima za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje 19. veljače organizirala jubilarnu 20. Večer s najmilijima u svojim Školskim kabinetima za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje. Riječ je o tradicionalnoj večeri na kojoj učenici trećih, završnih razreda za zanimanje kuhar, slastičar i konobar, svojim roditeljima i gostima, prezentiraju svoja znanja i vještine koje su stekli tijekom trogodišnjeg obrazovanja u pripremi i posluživanju jela, slastica i barskih mješavina.
Svečani meni za posebnu večer osmislili su učenici zajedno sa svojim nastavnicima. Uzvanici su tako mogli kušati goveđu juhu s domaćim rezancima, toplo predjelo koje se sastojalo od pilećeg ragua s fužima, makarunima s gljivama i raviolima punjenim sirom. Za glavno jelo poslužena je pileća rolada, juneći medaljoni, princez krumpir i rezanci od povrća. Na kraju su se uzvanici zasladili sacher tortom i flambiranim breskvama koje su učenici pred njima dogotovili.
Roditeljima učenika imali su samo riječi hvale za strukovne učitelje i profesore škole koji se uz veliki entuzijazam posvećuju učenicima nastojeći prenijeti im što više znanja i vještina. Rade to s puno ljubavi, odnose se prema učenicima kao da su njihova djeca te su zbilja po svemu primjer izvrsnosti, ističu roditelji koji su uživali u delicijama koje su im na Večeri s najmilijima pripremili njihovi najdraži.
Škola je ponosna na svoju bogatu tradiciju obrazovanja i osposobljavanja kadrova za potrebe u turizmu, te se može pohvaliti da su njihovi učenici zaposleni u mnogim ugostiteljskim objektima najviših kategorija. Nastavnici se trude pripremiti učenike kako bi mogli konkurirati na tržištu rada koje je sve zahtijevnije i na kojem uspijevaju samo oni najbolji. Razredi su po broju učenika manji što omogućava drugačiji pristup učenicima, mogućnost posvećivanju svakom učeniku što pridonosi kvaliteti podučavanja, a to se u konačnici vidi po osposobljenosti učenika na tržištu rada. Rezultat i dokaz svemu su brojni bivši učenici koji su šefovi kuhinja, restorana i voditelji odjela hrane i pića u prstižnim hotelima, restoranima i kampovima, ističu nastavnici Škole i dodaju kako nije samo bitna kvantiteta već i kvaliteta što učenicima omogućuje dobra teorijska nastava ali i praksa.
Slijedećeg petka, 26. veljače 2016. godine, organizirat će se jubilarna 15. Večer s najmilijima za učenike četvorogodišnjeg obrazovnog programa za zanimanje turističko – hotelijerski komercijalist.