Superbaka iz Pule pleše salsu, skija i još će upisati Cambridge

0

Živim punim plućima. Suprug mi je prije deset godina umro u zagrljaju i rekao: ‘Pleši, uživaj i živjet ćeš do 105.’. Dvije godine poslije zaljubila sam se u salsu, kaže Vanja Andriollo (73) iz Pule, piše 24sata.

Uzima privatne sate i svaki dan pleše po nekoliko sati. Kaže da se osjeća kao da ima 23 godine. No prije četiri godine nije se sve činilo tako sjajno. Usred plesa oduzeo joj se donji dio tijela i dijagnosticirali su joj rak bubrega.

- Izvadili su mi desni bubreg. Nakon dvije i pol godine otkrili su i metastaze na debelom crijevu i jetri. Izvadili su mi 22 centimetra crijeva i dobar dio jetre. Preventivno su mi uklonili i žuč - ispričala je ova vitalna baka.

Ipak je odbila kemoterapije i zračenja te se preselila sinu u London. Izliječila se graviolom, prirodnim lijekom stabla iz Amazone.

- Liječnici me smatraju čudom. Izdajem knjigu o samoizlječenju jer sam živi primjer da je to moguće. Treba samo vjerovati u sebe, zdravo se hraniti i uživati u svakom trenutku - priča Vanja, koja živi na relaciji Pula - London. Kaže da je ples drži na životu i da može plesati satima. Nakon što je oboljela, kaže, pronašla je sebe i odlučila živjeti bez stresa. Već više od godinu dana nema znakova bolesti.

- Neću stati i upisujem Cambridge, studij koji traje tri godine. Zanima me i pisanje autobiografije na engleskom. Obožavam biti na ‘fejsu’ i imam puno prijatelja s kojima se dopisujem. I skijanje mi je velika ljubav - kaže energična Vanja. 

Njezin trener plesa Fabris Radin oduševljen je Vanjinim plesnim i skijaškim umijećem.

- Ove godine je grupa plesača bila na Rogli na skijanju i mnoge je posramila. Energije i volje ima više nego ja. Ona je čudo - sa smiješkom je rekao Fabris, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA