Buzet: Žulić u Zagrebu dogovara obnovu vodovoda i kanalizacije

0
Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta
Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta

Delegacija Grada Buzeta predvođena gradonačelnikom Sinišom Žulićem 17. i 18. veljače boravi u Zagrebu gdje predstavnicima Europske komisije, odnosno komisije JASPERS (Joint Assistance in Supporting Projects in European Regions) izlaže radnu verziju Studije izvodljivosti projekta sustava odvodnje otpadnih voda  u Buzetu i okolici. Studija do 2020. godine predviđa realizaciju investicije vrijedne oko 100 milijuna kuna i gradnju te rekonstrukciju 20 kilometara novih vodovodnih i kanalizacijskih cijevi. Oko 72 posto investicije planira se sufinancirati sredstvima EU fondova, dok su preostalih 28 posto nacionalna sredstva. Kompletna projektno tehnička dokumentacija trebala bi biti gotova do kraja lipnja ove godine. Slijedi prijava na EU fondove, zatim početak radova u 2017. godini, odnosno dovršetak u 2020. godini.  

 "Kada je u pitanju realizacija ovog projekta, očekivanja Grada Buzeta su velika. Budu li se brojke iz studije realizirale, bit će to najveći projekt u povijesti zaštite okoliša na području Buzeta. Želja nam je da što veći dio stanovništva dobije priključak na javnu odvodnju. Ne samo zbog standarda većih urbanih sredina kojem težimo, već i odgovornosti za vodoopskrbu s obzirom na to da Buzeština ima više izvorišta pitke vode", rekao je Žulić.
 Od komisije JASPERS trebala bi se dobiti konačna potvrda obuhvata Aglomeracije Buzet na temelju čega se ide dalje u izradu projektne dokumentacije, poručili su iz mariborske tvrtke Lineal d.o.o. koja zadnjih nekoliko mjeseci provodi Studiju izvodljivosti. Aglomeracija Buzet pored sustava vodoopskrbe i odvodnje ima još nekoliko komponenti poput pročišćavanja otpadnih voda. Žulić će se tijekom boravka u Zagrebu sastati i s Fondom za zaštitu okoliša.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa