Jakovčić, Miletić i Ostojić podržali akciju Lige protiv raka Pule

0
Ministar zdravlja Rajko Ostojić i zamjenik župana Vedran Grubišić u razgovoru s aktivistima
Ministar zdravlja Rajko Ostojić i zamjenik župana Vedran Grubišić u razgovoru s aktivistima

Na pulskom Narodnom trgu Liga protiv raka Pule 8. ožujka obilježila je Dan žena, a ujedno i započela niz manifestacija kojima će ta udruga volontera u 2012. proslaviti 45 godina postojanja.

U akciji „Cvijet s porukom“ podijeljeno je 250 papirnatih cvjetova koji podsjećaju da je, kad je rak u pitanju, prevencija daleko najdjelotvorniji način liječenja. Tom je prilikom podijeljeno i preko dvjesto jabuka u sklopu akcije „Jabuka za zdravlje“. Interes građana bio je velik, već nakon sat vremena tražili su se cvijet i jabuka više.

Štand Lige protiv raka Pule posjetili su, i s njezinim se aktivistima zadržali u razgovoru, istarski župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Pule Boris Miletić, a potom i ministar zdravlja Republike Hrvatske Rajko Ostojić.

U akcijama Lige kod gradske tržnice sudjelovala su i djeca volonteri, učenici osnovne škole "Vidikovac" i "Veruda", sada već pravi veterani Lige. Naime, njihove su vrijedne ruke izradile papirnate cvjetove za humanitarnu akciju čiji će prihod ići u svrhu poboljšanja uvjeta onkoloških bolesnika u Općoj bolnici Pula.

Slijedeći tjedan u suradnji s djelatnicima i rukovodstvom OB Pula odlučit će se što će se u tu svrhu konkretno kupiti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa