Pulapromet diže cijene: Karta 7 umjesto dosadašnjih 6 kuna

0
Pulaprometov autobus
Pulaprometov autobus

Karta za prijevoz gradskim autobusom Pulaprometa za prvu zonu, kako je i najavljivano na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, stajat će sedam, umjesto dosadašnjih šest kuna.

Naime, gradonačelnik Boris Miletić odobrio je poskupljenje s obzirom na sadašnje dospjele obveze Pulaprometa prema dobavljačima, rasta cijene goriva te uvećanu stopu poreza na dodanu vrijednost, a sve kako bi se Pulaprometu osigurala likvidnost i solventnost.

S obzirom da je cijena karte za jednu vožnju u Splitu i Osijeku 8 kuna, u Rijeci 7,75 kuna, u Zagrebu 7,50 kn a u Dubrovniku od 7,50 do 10,00 kuna, Pula je još uvijek najjeftinija po cijeni karte za prijevoz gradskim autobusom.

Posljedice koje će nastati povećanjem cijene karte za jednu vožnju za prvu zonu, neće utjecati na standard građana koji koriste bilo koju vrstu beneficirane karte poput umirovljeničkih, radničkih, studentskih, srednjoškolskih i osnovnoškolskih karti jer cijene tih karata ostaju nepromijenjene, stoji u obrazloženju odluke o poskupljenju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa