Započelo uređenje plaže na pulskoj Hidrobazi

0
Hidrobaza
Hidrobaza

Ovog tjedna započelo je uređenje javne pulske gradske plaže - kupališta na Hidrobazi. Projekt je podijeljen u sedam faza, koje će se realizirati sukladno osiguranju proračunskih sredstava, bespovratnih sredstava Ministarstva turizma  i drugih ostvarenih prihoda tijekom narednih godina.

U 2016. godini primarno će se izvršiti uređenje obalnog dijela zahvata, odnosno centralnog dijela plaže. Riječ je o izgradnji tri stabilizacijska pera sa školjerama čime će se zaštititi plaža od jakih udara valova, odnosno osigurat će zadržavanje nasipanog šljunčanog materijala na plaži. U predmetnoj zoni predviđa se i uređenje javne plaže prilagođene osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te će se uz dva od tri stabilizacijska pera izvesti rampe za pristup moru za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Izgradit će se i plato za prefabricirani montažni objekt za spasioce, info punkt, dok će se obalni dio plaže nasipati šljunkom. Projektom je predviđena i cjelokupna interna infrastruktura (struja, voda, kanalizacija, elektronička komunikacijska infrastruktura).

Izvođač radova je trgovačko društvo Ceste d.o.o. Pula i radovi  po prvoj fazi planiraju se okončati do svibnja 2016. godine kako bi građani nesmetano mogli koristiti plažu. Sukladno osiguranju financijskih sredstava nastavak uređenja planira se izvoditi nakon završetka turističke sezone. Vrijednost navedenih radova iznosi oko 3.7 milijuna kuna od čega je temeljem Programa Fonda za razvoj turizma kojega provodi Ministarstvo turizma RH, Gradu Puli dodijeljen iznos bespovratnih potpora od čak 1,5 milijuna kuna za uređenja ove plaže po prvoj fazi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa