Bulić se nada da će ga Ostojić zadržati na čelu HTZ-a: Spreman sam nastaviti dosadašnje uspjehe

0
Niko Bulić i Veljko Ostojić
Niko Bulić i Veljko Ostojić

Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice, u New Yorku je tri dana uvjeravao američke turističke agencije i turoperatore da je Hrvatska najbolja zemlja na Mediteranu, koju moraju posjetiti. Na turističkom sajmu New York Timesa govorio je o Dubrovniku, Zadru, Istri i Zagrebu, a neki su ga novinari pitali da im pjeva dalmatinske pjesme jer su čuli da sklada dalmatinsku glazbu. U razgovoru za Večernji list, jedine hrvatske novine koje su pratile predstavljanje našeg turizma u Americi, Niko Bulić govorio je o započetim poslovima i želji da još jedan mandat ostane na čelu HTZ-a.

Na pitanje novinara Večernjeg lista kakvi su njegovi odnosi s novim ministrom turizma Veljkom Ostojićem i želi li se prijaviti na natječaj za direktora HTZ-a koji je najavljen krajem ožujka, Bulić je kazao da se ministar Veljko Ostojić i on poznaju dvadeset godina.

„On je profesionalac u turizmu i dobro razumije našu branšu. Surađujemo odlično jer Ostojić točno razumije koji su problemi, a koje prednosti našeg turizma. Javit ću se na natječaj i želim nastaviti raditi ovaj posao. Zdrav sam i pun volje i snage da dovršim u još jednom mandatu sve što smo počeli s novom razinom promocije turizma kroz radionice i videospotove, želim sve kontakte koje sam ostvario iskoristiti za ulaganje u naš turizam i stoga držim da bih mogao odraditi još jedan mandat na čelu HTZ-a“, rekao je Bulić.

Na konstataciju da će možda premijer Zoran Milanović i ministar Veljko Ostojić na njegovo mjesto postaviti svoj kadar, odnosno stranačkog čovjeka, Bulić je kazao da poštuje svaku vlast koju je hrvatski narod izabrao. „Oni imaju svoja prava, ali ja tvrdim da u turizmu treba misliti na kontinuitet i držim da sam stručan i spreman održati profesionalnu razinu i uspjehe koje smo imali do sada. Javit ću se na natječaj jer vjerujem da ću dobiti šansu još se jednom profesionalno potvrditi. Znate kako kaže jedna poznata američka uzrečica? “Ako nešto nije pokvareno, zašto to popravljati?” Vjerujem da će premijer Milanović i ministar Ostojić to prihvatiti!“, kazao je između ostalog za Večernjii list Niko Bulić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa