Jakovčić: Mandatara Oreškovića za sada doživljavam pozitivno

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

„Mandatara Tihomira Oreškovića za sada doživljavam pozitivno i nadam se da će se zaista posvetiti rastu i razvoju Hrvatske. Zadnjih petnaest godina nijedan premijer ili premijerka nisu imali gospodarstvo u prvom planu već se stalno sve politiziralo. Uvjeren sam da se zemlja kao što je Hrvatska, s potencijalom kojega imamo, uz operativno angažiranog premijera može za svega dvije-tri godine dovesti u odličnu poziciju, a za pet-šest biti uz bok vodećih zemalja EU“,  kazao je jedan od najiskusnijih hrvatskih političara, IDS-ov europski zastupnik Ivan Jakovčić u Glasu Istre.

Jakovčić je jedan od rijetkih stranačkih lidera ljevice koji je otvoreno pozdravio imenovanje nestranačkog menadžera Tihomira Oreškovića za mandatara Vlade.

U opširnom intervjuu je među ostalim kazao kako uopće nema dvojbe da kao izvjestitelj Europskog parlamenta za Jadransko-jonsku strategiju Europske unije usko surađuje s Vladom Republike Hrvatske.

„Imam regularne odnose sa premijerima i Vladama iz drugih zemlja na Jadranskom i Jonskom moru pa je onda i te kako bitno za mene, a vjerujem i za svaku hrvatsku Vladu imati otvoren i iskren dijalog. Jadransko-jonska strategija EU pruža fantastičnu priliku za našu zemlju i nadam se da ćemo biti pametni i ovaj puta iskoristiti sve mogućnosti“, kazao je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa